plekken vergeten schoon te maken

10 plekken in huis die jij altijd vergeet schoon te maken


Eerlijk is eerlijk, schoonmaken is niet het leukste klusje dat er is. Wellicht blijf je liever wat langer op de bank hangen dan dat je jouw stofdoekjes moet bovenhalen. Maar af en toe moet je het huis dan toch eens een grondige poetsbeurt geven. Er zijn namelijk een heleboel plekken in huis die jij altijd vergeet schoon te maken. Benieuwd welke plekken dat zijn? Wij zetten ze op een rijtje voor je!

1. Vensterbank

Een raam in de kamer is ideaal om te verluchten, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Er kan van alles naar binnen waaien en wanneer het ook nog eens regent, kan er al snel schimmel op je vensterbank ontstaan. Het is dus geen slecht idee om je vensterbank af en toe goed schoon te maken. Lees hier vijf tips voor een schimmelvrij huis!

2. Planten

Staan er kamerplanten op jouw vensterbank? Een beetje groen in huis ziet er leuk uit en het fleurt je interieur helemaal op. Maar ook planten hebben af en toe een schoonmaakbeurt nodig want ze verzamelen nogal wat stof. Je kunt de planten in een douche of bad zetten en ze afspoelen met water. Het is dan wel belangrijk dat je de planten niet verzuipt. Als je planten hier te groot of te zwaar voor zijn, dan kan je een microvezeldoekje gebruiken om de bladeren voorzichtig af te stoffen.

3. Onderkant van meubilair

Nog meer plekken in huis die jij altijd vergeet schoon te maken? Er verzamelt zich ook heel wat stof onder je bed, bank en stoelen. Natuurlijk stofzuig en swiffer je wel, maar kijk je ook wel eens naar de onderkant van deze meubels? Hier blijven een heleboel stofnesten en spinnenwebben achter. Keer daarom regelmatig je meubilair om om dit eraf te halen met een stofzuiger of stofdoek. Vooral je slaapkamer moet altijd schoon en stofvrij zijn, alleen zo kan je huisstofmijt in de slaapkamer vermijden.

4. Kledingkast

En hé, nu je toch in je slaapkamer bezig bent! Heb je al eens in jouw kledingkast gekeken hoeveel stof hierin ligt? Wellicht ga je wel eens door jouw kledingkast om alles weer netjes op te vouwen en te sorteren, maar dat maakt je kast natuurlijk niet stofvrij. De komende lenteschoonmaak is ideaal om je kledingkast helemaal leeg te halen en er met een stofdoek door te gaan.

5. Bovenkant van deuren en kasten

Vaak negeer je wat je niet kunt zien, dat is immers het gemakkelijkste. Maar als je nooit de bovenkant van de deuren en (keuken)kasten schoonmaakt, dan zal daar een heleboel stof ophopen. Pak dus af en toe een trapje erbij om de hoge oppervlakten af te stoffen. Stof ook meteen de fotocollage die aan de muur hangt, lampen(kappen) en ventilatoren mee. Ben je daar ook weer voor een tijdje vanaf!

thuis schoonmaken

6. Deurklinken en lichtknoppen

Je staat er wellicht niet bij stil, maar op de deurklinken en lichtknoppen zitten heel wat bacteriën. Aangezien je de deurklink en lichtknop rechtstreeks met je handen aanraakt is dit niet echt hygiënisch. Dus hup, lekker met een sopje over die klinken en knoppen. Dan kan je weer zonder zorgen de deur open en dicht doen, net als dat je het licht aan en uit kunt doen.

7. Afstandsbediening

Heerlijk, die zak chips terwijl je televisie kijkt! Maar hygiënisch is het niet om met je hand in de zak chips te graaien en daarna gewoon verder te zappen. Zo neem je de bacteriën namelijk mee in je mond. Doe er dus toch maar een doekje overheen tijdens je volgende schoonmaaksessie.

8. Tandenborstelhouder

Je tandenborstel vervang je vast eens in de zoveel tijd. Maar denk je er wel eens aan om je tandenborstelhouder schoon te maken? Waarschijnlijk minder dan nodig is. Denk maar eens aan al het water en vuil dat uit je tandenborstel loopt en zich verzamelt in de houder. Juist, eens grondig reinigen dus. Vergeet ook zeker niet deze handige badkameraccessoires schoon te maken!

9. Decoratie

Leuk hoor, al die decoratie. Fotolijsten, kaarsen en sierkussens, je bent er waarschijnlijk dol op. Totdat je alles moet beginnen schoonmaken. Losse decoratie vangt namelijk een heleboel stof. Goed afstoffen en met een vochtig doekje afvegen is de boodschap. De hoezen van de sierkussens kan je makkelijk in de wasmachine steken. Op die manier zijn ze snel weer fris.

10. Plinten

De laatste maar niet onbelangrijke plekken in huis die jij altijd vergeet schoon te maken, zijn de plinten. De vloer wordt vast goed gestofzuigd, maar stofzuig je ook de plinten? Je hebt vast geen tijd voor al die hoekjes en kieren. Toch doe je dat beter wél want het stof hoopt zich na verloop van tijd flink op. Bovendien ziet het er ook echt niet netjes uit.

tips huis schoonmaken

Zo, dit zijn tien plekken in huis die jij altijd vergeet schoon te maken. Heb je de schoonmaakkriebels te pakken na het lezen van dit artikel? Dan vind je het misschien ook fijn om je vloerkleed en/of wasmachine schoon te maken!

You may also like

Comments are closed here.