zitzakken

Kenmerken en stijl van een Scandinavische kinderkamer


De Scandinavische kinderkamer is al enkele jaren een hype in Nederland. Een kinderkamer in Scandinavische stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen als hout. Het meubilair van deze kinderkamers is vaak minimalistisch en functioneel, zoals een sterk houten bed, praktische kasten en leuke vintage stoeltjes. Een plek waar jouw kind, in een natuurlijke omgeving, even helemaal tot rust kan komen. Veel Scandinavische kinderkamers hebben een zitzak, die de vintage stijl van de kinderkamer verder benadrukt. Met name een zitzak grijs, een witte of een zwarte zitzak staan schitterend in een Scandinavische kinderkamer. Deze attributen versterken namelijk de ontspannen, natuurlijke en retrostijl van de kinderkamer.

Voordelen van zitzakken

Met name zitzakken zijn een perfecte aanvulling in elk Scandinavisch interieur. Wat leuk is, is dat er zitzakken in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn, zeker in de basiskleuren wit, grijs en zwart die de Scandinavische woonstijl kenmerkt. De keuze op dit gebied is dus enorm. Zitzakken zijn met elk soort meubilair te combineren en passen zowel bij houten als metalen bedden en/of meubels. Ten slotte hebben zitzakken als voordeel dat de kinderkamer een echte relaxplek wordt. Kinderen vinden het heerlijk om in een zitzak weg te zakken om bijvoorbeeld een lekker stripboek te lezen of even op hun smartphone te spelen.

Wat niet mag ontbreken in een Scandinavische kinderkamer

Een aantal accessoires mag in een Scandinavische kinderkamer zeker niet ontbreken. We noemden als de basic witte of grijze zit zak. Maar ook sfeervolle rieten stoelen of manden, knuffelbeesten van natuurlijke stoffen zoals vilt of katoen, een houten stapelbed als er twee kinderen op de kamer slapen en houten lamellen of lichtkleurige gordijnen zorgen voor een Scandinavische atmosfeer. Een leuk idee is ook om het interieur van de kinderkamer te verrijken met een vintage vloerkleed. Door dit soort onderdelen in de kinderkamer te combineren, maak je van de slaapplek van jouw kind een klein paradijsje. Een plekje waar jouw zoon of dochter zich ontspannen kan terugtrekken en een heerlijke nachtrust kan beleven!

Veel mogelijkheden qua indeling

Een Scandinavische kinderkamer met een of meer zitzakken biedt – last but not least -veel vrijheid qua indeling. Met name losse meubels zoals rieten stoelen, kleine houten tafeltjes en een poef of zitzakken maken dat je het interieur gemakkelijk kunt aanpassen als er klasgenootjes komen spelen. Je kunt dit slaapkamermeubilair dan eenvoudig langs de wanden plaatsen om in het midden van de slaapkamer een leuke speelplek te creëren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het vloerkleed, dat centraal in de kamer ligt en een mooie warme ondergrond vormt voor de kids om op te spelen.            

You may also like

Comments are closed here.