hardhouten schutting

De tuin op een sierlijke manier scheiden van de buren doe je met een schutting


Het is natuurlijk aangenaam om je eigen woning en tuin te hebben – maar dan wil je wel vermijden dat men zomaar in je tuin kan binnenkijken. Zoals de buren bijvoorbeeld! Wil je jouw eigen tuin op een leuke, sfeervolle manier scheiden van de buren? Dan is een schutting zeker en vast iets voor jou.

Welke mogelijkheden zijn er nu zoal als je een schutting zoekt en wat zijn de voordelen? Hieronder een overzicht met wat meer informatie!

Alles over schuttingen voor in de tuin

Een schutting is de ideale afscheiding van je tuin maar wat zijn nu de voordelen van enkele populaire soorten?

1. Een houten schutting

Een gewone houten schutting is erg eenvoudig te plaatsen en relatief duurzaam. Het grote voordeel van gewoon hout is dat het erg gemakkelijker te onderhouden is en daarbij helemaal niet zoveel kost. Daarnaast kan je het gebruikte hout doortrekken in de sfeer van je tuin. Denk hierbij aan plantenbakken en tuinmeubelen. Voor een verzorgde, natuurlijke look is een dergelijke tuinschutting zeker en vast geschikt!

2. Een hout-beton schutting

Een hout betonschutting is dan weer iets steviger en duurzamer dan een gewone houten schutting en wel omdat de fundering ervan uit beton bestaat. Hierdoor zal de houten schutting zelf minder snel aangetast worden door weer en wind, wat je portemonnee natuurlijk alleen maar ten goede komt!

3. Een bamboe schutting

Vervolgens is ook een tuinschutting uit bamboe een goede investering. Wil je bijvoorbeeld je tuin een extra tropische look geven met een materiaal dat licht en toch stevig is? Dan is bamboe perfect. Er bestaan heel wat mogelijkheden qua formaat, dikte en zelfs kleur, waarmee je je tuin mooi kan afwerken en afscheiden!

4. Een kokos schutting

Neem je het graag nog een stapje verder en wil je je gazon en terras exotischer maken? Twijfel niet en kies een schutting uit kokos. Kokos is doorgaans iets donkerder en zwaarder dan bamboe maar geeft en nét zo unieke uitstraling aan je tuin. Ook zal een tuinschutting uit kokos je eigendom nog iets beter beschermen tegen de wind!

5. Een composiet schutting

Ten slotte is ook een schutting uit composiet een van de mogelijkheden. Composiet combineert de eigenschappen van een houten én een kunststof schutting en zorgt voor een optimale afscherming van je tuin. Ook is composiet erg licht en gemakkelijk te gebruiken maar de kostprijs ligt doorgaans wel iets hoger.

You may also like

Comments are closed here.