voordelen van normaal gras ten opzichte van kunstgras

De voordelen van normaal gras ten opzichte van kunstgras!


Gras is een natuurlijke begroeiing in je tuin. Toch kiezen ook veel mensen voor kunstgras. Wat zijn redenen om te kiezen voor echt gras? We bespreken hier wat voordelen.

Echt is gras is natuurlijk en milieuvriendelijker

We noemden het al: gras is een natuurlijk product. De geur van net gemaaid gras ga je zelfs niet krijgen bij het duurste kunstgras. Echt gras is ook fijner (want zachter) voor kinderen. Natuurlijk gras is uiteraard ook beter voor het milieu dan kunstgras dat geproduceerd moet worden. Als je het de dieren in je tuin zou vragen, zouden ze waarschijnlijk ook echt gras willen.

Natuurlijk gras is goedkoper

Dit is voor veel mensen ook een reden om te kiezen voor een echte grasmat. Of je nou kiest voor graszaad dat je zaait of voor graszoden: je bent altijd goedkoper uit dan wanneer je onecht kunstgras koopt. Wil je een groene grasmat balkon? Dan kunnen we ons voorstellen dat je voor die kleinere oppervlakte wel kiest voor kunstgras.

Echt boven nep

Vooral goedkoper kunstgras oogt soms ook wat nep. Het zal nooit die mooie, natuurlijke uitstraling krijgen van jouw echte groene grasmat. Kunstgras is wat harder en dus minder prettig om op te liggen of te spelen. Bij erg warm weer kan de temperatuur van kunstgras ook flink stijgen, niet fijn als je er met je blote voetjes op loopt. Onecht gras is ook niet geschikt om een tent(je) op te zetten, je mag er namelijk geen gaten in prikken.

Nadelen echt gras

Natuurlijk heeft jouw natuurlijke grasmat ook nadelen. Waar kunstgras altijd even groen is, kan echt gras af en toe wat minder mooi ogen of tijdelijk wat geel van kleur zijn. Er kunnen wel eens wat kale plekken ontstaan. Maar hoe erg is dat? De natuur doet gewoon zijn ding en moet je soms een handje helpen.

Ook heeft dat echte groene gras onderhoud nodig. Je moet het regelmatig maaien, na warm weer besproeien, af en toe bemesten en verticuteren. Dat kost je inderdaad af en toe wat tijd. Maar daarna kan je extra genieten van jouw mooie gazonnetje.

You may also like

Comments are closed here.