makkelijke kamerplanten

Makkelijke kamerplanten voor beginners


Studenten die voor het eerst op kamers gaan wonen kennen het. Maar ook stelletjes die net zijn gaan samenwonen of getrouwd zijn. Op het gebied van kamerplanten ben je als uitwonend student of pasgetrouwde nog een beginner. Het resultaat? Kamerplanten waarvan de groene blaadjes bruin worden, verschrompelen en uiteindelijk het loodje leggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijke kamerplanten. Dit zijn kamerplanten die weinig water nodig hebben. Een fijne boodschap toch, met namen voor mannen?! Maar wat is nu een ideale kamerplant? Welke kamerplanten voor mannen of onervaren vrouwelijke plantverzorgers kun je het beste aanschaffen? Van ons overzicht van kamerplanten die weinig water nodig hebben, ga je ongetwijfeld veel profijt hebben als je niet zo’n ervaren plantenverzorger bent.

Spathifyllum: een relaxte plant die weinig dorst heeft

Een van de meest makkelijke kamerplanten voor beginners is de zogeheten Spathifyllum, ook wel bekend als de lepelplant. De lepelplant, afkomstig uit het Amazonegebied, is een ideale kamerplant voor mannen.

Aloë Vera: een prima plant voor beginners

De Aloë Vera is een van de meest populaire kamerplanten voor mannen. Niet alleen vanwege de heerlijke geur van deze plant, maar ook omdat deze plan weinig verzorging nodig heeft. Omdat de Aloë Vera weinig licht én water nodig heeft, geldt deze als een van de meer makkelijke kamerplanten die je kunt kopen.

kamerplanten voor mannen

Cycas: een aantrekkelijke Aziatische kamerplant

Een andere ideale kamerplant voor mensen die wel eens vergeten de plant water te geven, is de sierlijke Cycas. Deze uit Azië afkomstige topper onder de kamerplanten die weinig water nodig hebben valt op door zijn stevige, stoere stam. Belangrijk bij deze kamerplant is om slechts heel af en toe extra water toe te dienen. De wortels van de Cycas zijn namelijk behoorlijk gevoelig voor vocht. Daarom is het van belang om te wachten met extra water geven als de grond waarin de Cycas is geplant, goed droog is.

kamerplanten die weinig water nodig hebben

Philodendron: een topplant voor in de kamer

De Philodendron mag niet ontbreken in het lijstje gewilde kamerplanten voor mannen. Deze kamerplant doet het goed als het indirect zonlicht krijgt, dus moet niet in de volle zon neergezet worden. Naast het feit dat de Philodendron weinig zonlicht nodig heeft, is ook het water geven relaxed. Af en toe een beetje water is afdoende om de plant in topvorm te houden. Let echter wel op dat deze plant giftig is voor huisdieren.

ideale kamerplant

You may also like

Comments are closed here.