Tips voor een betaalbaar sfeervol huis


Kan je interieur wel wat extra sfeer gebruiken of wil je graag wat anders proberen maar hier niet teveel geld aan uitgeven? Een sfeervol huis creëren hoeft echt niet veel geld te kosten, het is maar hoe je het aanpakt! Kleine veranderingen kunnen al veel sfeer creëren.  Denk aan rijke materialen zoals marmer of gordijnen van velours. Hieronder enkele tips hoe je met een lager budget je naar jouw smaak een sfeervol huis creëert.

Gebruik diepe kleuren

Om tot de juiste kleuren te komen is het belangrijk om eerst goed na te denken. Welke kleuren komen in je op? Schrijf deze op een papiertje. Heb je enkele kleuren? Ga dan bijvoorbeeld naar de Gamma en kijk naar alle verfkleuren. De kleuren op de kaarten zijn opgesteld, zodat je goed kunt zien wat mooi met elkaar combineert. Hierdoor krijg je nog meer inspiratie en weet je beter naar wat je echt zoekt. Professionele verfmerken gaan het langste mee en dekken het beste. Hierdoor heb je het meestal wel bij het juiste eind. Weet je nog niet hoe jij je muur een kleurtje wilt geven? Kijk dan naar ons blog je muur verven of spuiten.  Voor welke kleur je uiteindelijk gaat bepaalt de uitstraling van je huis. Bedenk dat lichte kleuren zacht over komen terwijl diepe kleuren juist rijk ogen.

sfeervolle huizen

Maak een statement wall

Wil je niet teveel veranderen in je huis? Dan kun je een hele sfeervolle woning inrichten door het gebruik van een statement wall. Maak één muur een andere kleur of gebruik een print. Hierbij kun je ook gebruik maken van fotolijstjes en quotes om de muur nog meer op te laten vallen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Een schilderij kan je wall ook echt eigen maken. Ben je op zoek naar een mooi schilderij kijk dan naar deze schilderijen. Het moet je eigen statement wall worden, zolang je het maar mooi vindt.

decoratie in huis

Kussens

Kussens zijn echte blikvangers, ze kunnen je woning laten stralen. Als je niet meer blij bent met je bank, kun je hem toch opfleuren door het gebruik van kussens. Kussens hoeven niet duur te zijn en kunnen je bank maken of breken. De kussens moeten niet alleen zacht zijn maar ook een statement maken. Je kunt vaak alleen leuke hoezen kopen, want de kussens zelf heb je al. Dit bespaart weer een hoop geld.  

decoratie in huizen

Verlichting

Verlichting is misschien wel het meest sfeerbepalend. Hierbij gaat het niet alleen om wat voor soort lamp je kiest (staande lamp of een kroonluchter), maar ook het type lamp (hoeveel watt bevat de lamp). LED-lampen zijn van origine niet erg sfeervol alhoewel er tegenwoordig gelukkig al meer te vinden knusse LED varianten te vinden zijn. Wil je meer weten over verlichting? Bekijk dan ook verlichting creëert sfeer in huis.  

Als je sfeervolle verlichting wilt dan raden we aan om een spotje met een lichtkleur van 2700 Kelvin. Qua soort lampen zijn glazen bollen erg stijlvol. Deze passen goed boven de eettafel, maar ook net zo goed in de gang. Denk aan sfeervolle lampen van natuurlijke materialen zoals, riet of papier. Deze lampen kun je vinden in een bijzonder vorm. Een lamp kan ook een echte eyecatcher zijn in je interieur, met de juiste verlichting creëer je immens veel sfeer in je woning. Ben je op zoek naar meer goedkope tips voor een sfeervolle woning? Kijk dan naar het blog 5 tips voor het goedkoop opfleuren van je woonkamer.

decoratieve huizen

 

You may also like

Comments are closed here.