voordelen nieuwbouw woning

Voor- en nadelen van nieuwbouw huizen


Er worden momenteel veel nieuwe huizen gebouwd. Wat zijn nou de voor- en nadelen van het wonen in een nieuwbouw huis? Dat vertellen we je graag in deze blog.

  1. Het zelf laten bouwen

Als je een nieuwbouw huis koopt, betekent het dat je veel zelf mag bepalen aan je huis. Denk daarbij aan vloerverwarming, de grootte van de kamers, de stijl van de keuken, wat er wel en niet in je badkamer komt, extra stopcontacten enzovoorts. Je hebt alle ruimte, maar dat kan het ook wel weer moeilijk maken. Je hebt een stuk grond waar je zelf een huis op laat bouwen. Je moet dan aan alles denken. Wat voor materiaal wil ik allemaal gebruiken, bijvoorbeeld dunpleister nieuwbouw zodat de muur behangklaar nieuwbouw is? Er is natuurlijk wel vaak een lijst met dingen waar je uit kunt kiezen om het je makkelijker te maken. Een nadeel van het laten bouwen van een huis, is dat het best wel lang kan duren voordat je in het huis kan, omdat hij natuurlijk vanaf de grond omhoog gebouwd wordt.

  1. Geld prijzen

Omdat het nieuwbouw is, gaat er veel geld in het project zitten. Dus je hebt wel een grote spaarpot nodig. Alleen al aan de bouw ben je heel wat geld kwijt en dan zijn we nog niet eens begonnen met het inrichten van de keuken, badkamer en andere kamers die jij graag in je huis wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan het interieur. Wat wel een groot voordeel is, is dat je weinig onderhoud of bijkomende kosten hebt. Doordat je een nieuwbouw huis laat bouwen, heb je geen overdrachtsbelasting of makelaars kosten die je moet betalen. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Je hebt een compleet nieuw huis waar je -als het goed is- voorlopig nog geen dingen aan hoeft te vervangen.

  1. Beperkt aantal huizen

Er komen veel huizen bij. Toch kan je maar uit een beperkt aantal huizen en bouwprojecten kiezen en daar zitten dan ook nog weer lotingen aan vast. Ook zijn er bij grotere steden vaak weinig bouwprojecten rond het centrum, dus als je zoekt naar een plekje bij een leuk centrum, is nieuwbouw al snel geen optie meer. Tijdens een loting heb je echt pech of geluk. Met een bestaand huis kan je overbieden waardoor jij natuurlijk sneller de kans hebt om dat huis te krijgen dan een ander. Alleen bij een nieuwbouw huis staan de kosten vast waardoor je dus echt geluk hebt.

  1. Buurt

Het kan natuurlijk een groot voordeel zijn dat je in een nieuwbouw buurt komt, maar toch zit er ook een nadeel aan vast. Er is nog niks bekend over de buurt, dus er is nog niks vervelends gebeurd. Maar er is ook nog niet echt iets tot stand gekomen, zoals een buurtvereniging of een ander soort club voor je kinderen. 

Dit zijn natuurlijk nog maar een paar voor- en nadelen van het laten bouwen van een huis in een nieuwbouw project. Bepaal vooral of de voordelen voor jou zwaar genoeg wegen om de stap te zetten en in een nieuwbouw huis te gaan wonen.

You may also like

Comments are closed here.