Je muur verven of spuiten?


Een nieuw kleurtje op de muur? Na heel wat dubben over het nu mistgroen wordt of zandgeel is er nog een belangrijk punt om te beslissen. Ga je namelijk rollen of spuiten? Verf kun je zowel met kwast of roller aanbrengen, of je kunt een muur bespuiten met verf. Beide opties leveren een uniek eindresultaat. Wil je weten wat het best voor jouw situatie past, je muur verven of spuiten? Hier een beknopt overzicht van alles wat je moet weten voordat je jouw muur gaat rollen of spuiten met verf.

Latex rollen

Een manier die we allemaal kennen is verf aanbrengen met een roller. Latex verf is perfect om met een roller aan te brengen en is eenvoudig om door elke klusser te laten doen. Latex rollen is zeer eenvoudig en geeft een mooi dekkend resultaat. Er kan weinig mis gaan wanneer je gaat latex rollen en het daarom vaak de beste optie voor de onervaren schilder en thuisklusser.

Latex spuiten

Je kunt ook jour muur van een ander kleurtje voorzien met spuitverf. Latex spuiten is een wat nieuwere techniek die zeer efficiënt te werk gaat. Bespaar je de moeite van het verf rollen en wees een stuk sneller klaar wanneer je verf gaat spuiten. Een nadeel is dat het wel enige ervaring en finesse vereist. Probeer het eerst een paar keer uit voordat je op de muur begint. Latex spuiten kan snel voor perfect resultaat zorgen, maar is ook iets gebruikersonvriendelijker. Als het tegenzit komt de kleur er wat minder egaal op.

Latex laten spuiten

Je kunt ook de klus uit handen geven en latex laten spuiten. Je huurt een schildersbedrijf in en laat de klust door professionals uitvoeren. Schildersbedrijven gebruik voor klussen binnenshuis meestal deze verftechniek omdat het sneller is en een prachtig egaal resultaat levert. Het mag iets meer kosten wanneer je iemand jouw kamer laat verven, maar je bent wel gelijk voorzien van topresultaat.

Je muur verven of spuiten zijn beiden goede opties voor een nieuw lakje op de muur. Wanneer je latex rolt ben je al gauw voorzien van een goed resultaat, het mag iets meer tijd kosten, maar elke thuisklusser krijgt dit voor mekaar. Voor een nog egaler resultaat is latex spuiten de perfecte optie. De zelfverzekerde klusser kan dit zelf doen, of een schildersbedrijf inhuren voor een gegarandeerd prachtig resultaat na het latex spuiten.

You may also like

Comments are closed here.