lichtstraat in de badkamer

Lichtstraat in de badkamer: dit moet je erover weten


Een lichtstraat in de badkamer is een mooie manier om meer natuurlijk licht binnen te laten komen in de ruimte. De daklichten zijn ideaal voor woningen met een plat dak of een badkamer in een aanbouw. Ze voegen niet alleen esthetische waarde toe, maar bieden ook praktische voordelen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het gebruik van lichtstraten in badkamers.

Ruimtelijke effect van een lichtstraat

Een lichtstraat is een daklicht waarbij twee of meerdere glazen ruiten worden gebruikt. Ze kunnen vlak worden geplaatst, maar ook in de vorm van een zadeldak als hier voldoende ruimte voor is. Welk type je ook kiest, het zal hoe dan ook een ruimtelijk effect hebben. Door de natuurlijke lichtinval van boven lijkt de badkamer namelijk direct een stukje groter. Dat is natuurlijk erg fijn in kleine ruimtes waar extra licht een groot verschil kan maken.

Maatwerk mogelijkheden

Lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ook maatwerk een optie is. Of je nou een grote lichtstaat of juist een compacter model zoekt, er zijn tal van opties om aan al jouw wensen te voldoen. Het is belangrijk om de lichtstraat te laten installeren door een professional, zodat je zeker weet dat het veilig en duurzaam is. Hiermee voorkom je veel toekomstige problemen zoals lekkages.

Ventilatie en vocht in de badkamer

Goede ventilatie is cruciaal om de kans op vochtproblemen in de badkamer te verkleinen. Veel lichtstraten worden geleverd met een dampdichte binnenafwerking, wat helpt om condensatie te verminderen. Daarnaast zijn er bedienbare daklichten beschikbaar die je kunt openen voor natuurlijke ventilatie. Dit kan handmatig of met gebruik van een afstandsbediening, afhankelijk van jouw budget en voorkeur. Goede ventilatie zorgt ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd, waardoor schimmelvorming en andere vocht gerelateerde problemen voorkomen worden.

Lichtstraat met voldoende privacy

Uiteraard is privacy ook een belangrijk aandachtspunt in de badkamer. Sommige mensen vinden het namelijk geen prettig idee dat je eventueel via het dak naar binnen kunt kijken. Gelukkig zijn hier een aantal oplossingen voor. Zo kun je kiezen voor een lichtstraat met ingebouwde zonwering, die je op ieder gewenst moment dicht kunt doen voor meer privacy. Ook melkglas of opaalglas is een uitstekende optie. Dit type glas laat wel daglicht door, maar is niet zo helder en doorschijnend als standaard glas. Het zorgt ervoor dat je kunt genieten van het natuurlijke licht zonder je zorgen te maken over inkijk.

Zou jij jouw badkamer willen upgraden met een moderne lichtstraat?

You may also like

Comments are closed here.