5 tips voor meer sfeer in huis


Soms wil je een ruimte in huis gewoon wat meer sfeer geven. De inrichting is er al, maar er ontbreekt iets. Sfeer. Daarom hebben wij in dit artikel 5 tips om meer sfeer en gezelligheid in huis te brengen. Lees de tips hieronder.

1.Kies voor warme kleuren in huis

Door warme kleuren toe te voegen aan je interieur creëer je meer warmte, sfeer en gezelligheid. Kies daarom voor kleuren als oranje, geel, rood en aardetinten. Deze kleuren zijn goed te combineren met grijs, beige en bruin. Dit zorgt ervoor dat het ook weer niet te druk wordt in huis.

2.Voldoende licht in huis

Licht en lichtinval is belangrijk voor de sfeer van een kamer, zorg er dus voor dat er voldoende licht in de ruimte is. Daarnaast kan je natuurlijk tafellampen, schemerlampen of lightboxen gebruiken voor extra licht in huis. Laatstgenoemd is trouwens erg populair. Lightboxen zijn LED lichtbakken waarop je letters kan plaatsen. Je kent ze vast wel van Instagram of Pinterest. Z’n lichtgevende bak met daarop een quote.

3.Planten

Planten zorgen voor meer groen in huis, wat zorgt voor extra sfeer. Daarnaast hebben planten ook voordelen voor onder andere de gezondheid. Momenteel zijn cactussen in huis erg populair. Deze hebben weinig verzorging en water nodig, ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben.

4.Stof

Tegenwoordig zijn veel ruimtes ingericht met leer, tegels, hout en andere harde en koude materialen. Heel praktisch. Maar de sfeer ontbreekt vaak wel. Als je meer gezelligheid in huis wilt dan is het aangeraden om wat meer stof en textiel toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een stoffen poef, dekentje of plaid.

5.Juiste meubelen

Je ziet het heel vaak. Een woonkamer dat bestaat uit bij elkaar gekochte meubelen, wat allemaal net niet bij elkaar past. Meubelen die niet bij elkaar passen zorgt ook voor minder sfeer in huis. Heb je overbodige dingen in je kamer staan? Of meubels die vloeken bij de rest? Verwijder deze uit je interieur en zorg ervoor dat alle meubelen bij elkaar passen. Dit zorgt voor samenhang, waardoor je interieur er rustiger uitziet en daardoor ook meer sfeer heeft.

Aan de slag met de sfeer van je woning

Met bovenstaande 5 tips kan je direct aan de slag om de sfeer in je woning te verbeteren. Alle tips zijn in principe direct toepasbaar. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag!

 

You may also like

Comments are closed here.