eames chair

Iconische meubelen in je interieur


Iconische meubelen zijn de stukken die keer op keer weer terugkomen. Ze hebben zichzelf door de jaren heen bewezen en zijn niet meer weg te denken uit stijlvolle interieurs. Er zijn talloze voorbeelden te bedenken, zoals bijvoorbeeld de eames lounge chair en verschillende meubelen uit de vitra eames collectie.  Wat maakt het dat deze meubelstukken zo’n krachtige uitstraling behouden en trends overstijgen?

Een tijdloos ontwerp

Hoewel er geen vastomlijnde definitie voor bestaat, is het wel mogelijk om te beschrijven wat een icoon is als het om meubelen gaat. Het gaat om de items die een tijdloos ontwerp hebben. Ze doorstaan de tand des tijds en passen eigenlijk overal bij. Daar is juist de eames lounge chair een goed voorbeeld van. Deze stoel zag er in 1956 al goed uit in de zitkamers van die tijd en past vandaag de dag nog altijd in elke moderne woonkamer. Daar kan je dus eindeloos van blijven genieten.

De originaliteit

Een ander belangrijk punt is de originaliteit. De iconen zijn uniek in hun soort, zoals de meubels in de vitra eames collectie dat zijn. Natuurlijk zijn er inmiddels wel allerlei kopieën op de markt en hebben de iconen gediend als inspiratie voor meubelen die later zijn ontworpen. Toch zijn het de iconen die de basis legden voor wat als stijlvol en mooi wordt gezien als het om meubelen gaat. De andere modellen kunnen er wel op lijken, maar ze kunnen nooit tippen aan de originele iconische modellen.

Goed te combineren

Een derde kenmerk van iconische meubelen die goed in jouw interieur kunnen passen, is dat ze gemakkelijk te combineren zijn. Het is niet nodig om alles van dezelfde ontwerper of in dezelfde stijl te kopen. Het is juist zo dat de iconen net wat gemakkelijker in verschillende soorten interieurs passen. Zonder dat ze daarbij hun luxe en stijlvolle uitstraling hoeven te verliezen. Daardoor zijn ze juist ook zo populair. De eerder genoemde eames lounge chair is daar het perfecte voorbeeld van. De stoel is natuurlijk perfect geschikt als plek om te ontspannen. Ongeacht hoe de kamer er verder uitziet en welke stijl je gekozen hebt.

Leuk om te hebben

Tot slot hebben de iconische meubelen nog iets wat de meer vluchtige items van de hedendaagse tijd veel minder hebben. Het is simpelweg leuk om ze te bezitten. Dat betekent dus ook dat het de moeite waard is om naar ze op zoek te gaan. Het design spreekt ons aan en daarom blijven deze meubelstukken ook keer op keer weer terugkeren. Nog zonder dat je ze in gebruik hebt genomen geven ze je al een goed gevoel. Je ziet het al helemaal voor je wanneer je een voorstelling maakt van hoe jouw woonruimte eruitziet met al deze items op hun eigen plek. Ook niet onbelangrijk is dat deze iconische design meubels vaak hun waarde behouden of zelfs meer waard worden. Als je goed met jouw iconische meubels omgaat, kunnen deze aardig waardevast zijn. 

You may also like

Comments are closed here.