Pastelkleuren in huis

Pastelkleuren in huis: inspiratie en tips


Word jij ook zo vrolijk van het lentezonnetje en de vogels die fluiten? Dan zal je het wellicht ook leuk vinden om je interieur lenteproof te maken. Met bloemen in huis kan je het interieur alvast een beetje opfleuren, maar je kunt nog meer doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie, zachte pastelkleuren in huis? Wij zijn er in ieder geval dol op! Of je nu voor lichtroze, lila, mintgroen, lichtblauw of zachtgeel kiest: deze kleuren passen allemaal in een vrolijk voorjaarsinterieur. In dit artikel geven we je graag inspiratie en tips voor pastelkleuren in huis!

1. Pastelkleuren in huis: verf je muur in pastel

Een eerste manier om pastelkleuren in huis te halen, is door een muur in pastel te verven. Je kunt natuurlijk ook meerdere muren verven als je dat leuk vindt. Of wat ook heel mooi is: een combinatie van witte muren en pastelkleurige muren. Houd het wel bij één pastelkleur om het geheel rustig te houden, want anders wordt het al snel te druk. Pasteltinten zijn vrolijk maar tegelijk ook fris en zacht. Ideaal voor op de muur dus! Het is wellicht even wennen, zeker als je huidige muren allemaal wit zijn, maar je interieur zal er prachtig uitzien!

verf je muur in pastel
muur pastel verven
muur pastelkleur geven

2. Pastelkleurige meubels

Je kunt ook pastelkleuren in huis halen door middel van pastelkleurige meubels. Denk aan een pastelkleurige bank, pastelkleurig bed of stoelen in pasteltinten, zoals op onderstaande voorbeelden. Net als de muren in pastel, zijn pastelkleurige meubels misschien een tikkeltje anders dan je gewend bent, maar dat is ook net het leuke eraan: dat je je huis sfeervol kunt inrichten door je meubels te veranderen. Wanneer je graag kleur aan je interieur wilt toevoegen, maar felle kleuren te veel van het goede vindt, dan zijn pastelkleuren perfect. 

Heb je een klein budget? Geen zorgen, je hoeft niet per se nieuwe meubels te kopen. Als je een beetje handig bent, dan is het misschien mogelijk om je huidige meubels in een mooie pastelkleur te verven. Een andere tip is om oude, tweedehands meubels op de kop te tikken en deze van een likje verf te voorzien. Beide opties zijn leuk én lief voor je portemonnee!

je huis sfeervol inrichten
pastelkleurige meubels
mooie kleuren in de slaapkamer

3. Pastelkleurige accessoires

Vind je het toch iets te gewaagd om pastelkleurige meubels in je interieur te brengen? Ook dan hebben we een goede tip voor jou. Je kunt namelijk ook perfect pastelkleuren in huis halen met behulp van accessoires. Zo kan je de huidige kussens op de bank vervangen door pastelkleurige kussens. Bloemen kan je in een pastelkleurige vaas zetten en een kamerplant staat dan weer leuk in een pastelkleurige pot. Je kunt de pasteltinten ook doortrekken naar de vloer en voor een pastel vloerkleed kiezen. Een vloerkleed valt net iets meer op in de ruimte, maar is nog steeds subtieler aanwezig dan een pastelkleurig meubel.

pastelkleuren in huis
pasteltinten in je interieur

Het voordeel aan pasteltinten is dat je deze frisse en zachte kleuren mooi met elkaar kunt combineren. Krijg je niet genoeg van al die pastelkleuren in huis? Dan kan je zelfs het volledige kleurenpalet in je interieur toepassen. Het omgekeerde kan uiteraard ook. Stel dat je een compleet interieur in pastel te heftig vindt, dan kan je het ook rustig houden door bijvoorbeeld met twee pastelkleuren te werken. Zelfs één pastelkleur is genoeg om hier en daar dat extra accent toe te voegen. Je leest het: alles is mogelijk met pastel in huis!

You may also like

Comments are closed here.