raamdecoratie

Het sfeervol inrichten van je huis doe je zo


Je huis sfeervol inrichten is een kunst. Je combineert verschillende meubels en decoraties met elkaar tot een mooi en stijlvol geheel. De meeste mensen weten best wat ze mooi vinden en wat ze minder mooi vinden. Maar hoe maak je van ‘wat je mooi vindt’ een sfeervol interieur?

1. Kies voor een prettige basis

De basis van je inrichting is het belangrijkst om een sfeervolle stijl te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plafond, de muren en de vloer. Misschien is het tijd om de boel weer eens lekker opnieuw in de verf te zetten. De vloer kan vervangen worden, maar veel kleine minpuntjes kun je ook wegwerken door te kiezen voor een mooi vloerkleed. Let op: in de basis mag je best kleuren gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van één muur in een warme aardetint (vooral een aanrader in de slaapkamer!).

2. Vergeet de raamdecoratie niet

Bij een sfeervolle inrichting hoort uiteraard een mooie raamdecoratie. Deze wordt vaak vergeten, maar de raamdecoratie heeft wel heel veel invloed op de uitstraling van je interieur. Het is mooi als je in elke ruimte dezelfde raamdecoratie gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor automatische rolgordijnen: die vormen een mooie en rustige basis voor je inrichting. In de slaapkamer kies je uiteraard voor verduisterende rolgordijnen, zodat je ook in de zomermaanden lekker in het donker kunt slapen. In de woonkamer en keuken ga je juist voor lichtdoorlatende rolgordijnen voor een warme uitstraling.

3. Ga voor stijlvolle meubels

Kies voor stijlvolle meubels die echt iets toevoegen aan de woonstijl. Houd je van een strakke inrichting, dan kies je voor minimalistische meubels. Vind je een landelijke inrichting mooi, dan kies je natuurlijk voor meubels die goed passen in die woonstijl. Je kunt er ook voor kiezen om tweedehands meubels bij elkaar te zoeken en ze zelf op te knappen. Bedenk van tevoren hoeveel meubels je eigenlijk in elke ruimte wilt hebben: ga je voor veel of weinig meubels?

4. Maak je interieur af met mooie decoraties

Natuurlijk wil je de boel leuk afwerken met je eigen spulletjes en decoraties. Heb je gekozen voor automatische rolgordijnen, dan heb je in de vensterbanken veel ruimte voor decoraties. Kies bijvoorbeeld voor grote planten, waar de rolgordijnen achter kunnen sluiten. Kasten zijn ook ideale plaatsen om mooie decoraties neer te zetten. Ga voor grote items, want kleinere decoraties zorgen vaak voor een wat rommelige en minder gezellige uitstraling. Het liefst kies je voor decoraties in één of twee kleuren, zodat je meteen ook een duidelijke huisstijl creëert.

Je huis sfeervol inrichten is super leuk. Je denkt weer eens na over zaken als kleuren, stijlen en decoraties. Het kiezen van mooie rolgordijnen, het opnieuw schilderen van de muren en het  zoeken van leuke decoraties is een gave uitdaging. Zo maak je je huis weer helemaal sfeervol en up to date.

You may also like

Comments are closed here.