kleuren kiezen voor in je nieuwe huis

Hoe kies je kleuren voor in je nieuwe huis? De beste tips op een rijtje


De kleurkeuze van het interieur bepalen is niet gemakkelijk

Als je net verhuisd bent of een nieuwbouwwoning betrekt, is het kleuren kiezen voor in je nieuwe huis vaak niet zo eenvoudig. De kleurenkeuze voor het interieur is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Zo speelt het type huis een rol, de sfeer die jij wilt creëren, de vraag of kleuren bij elkaar passen en het type en kleur meubels dat je al in huis hebt staan of wilt gaan neerzetten. Dus hoe kies je kleuren voor in je nieuwe huis, op een slimme en tactvolle manier? Met de tips hieronder bepaal je snel hoe je jouw woning van de mooiste kleuren en kleurcombinaties kunt voorzien, om zo jouw geheel eigen interieurstijl te creëren. 

Gebruik lichte en donkere kleuren om ruimte te vergroten of te verkleinen

Het is vooral de ruimte die bepaalt welke kleurenkeuze slim is. Neem bijvoorbeeld een woonkamer met en relatief laag plafond. Door de wanden in een donker(d)e(r) kleur te schilderen en het plafond te witten, lijkt het plafond direct hoger te zitten. Is jouw woonkamer of slaapkamer daarentegen visueel nogal hoog en wil je dit wegwerken? Dan zijn lichte wanden, bijvoorbeeld wit of lichtgrijs, en een donker plafond, bijvoorbeeld donkergrijs of wat, een goede optie. Zo lijkt het direct of de kamer minder hoog is dan deze in werkelijk is. 

Afhankelijk van jouw smaak en het soort woning

Kleuren kiezen voor in je nieuwe huis is ook een kwestie van smaak. In een modern interieur doen tijdloze, primaire en strakke kleuren als donkerrood, blauw, zwart, wit en grijs het goed. Wil je vrolijkheid creëren, dan kun je kiezen voor felle kleuren als rood, geel, felgroen of paars. Een landelijk huis of een ecologisch en milieuvriendelijk huis, kun je kleuren meegeven als groen, lichtgroen, bruin en roze. Met deze kleuren creëer je een rustiek en vriendelijk interieur in huis! 

Pastelkleuren passen in elk interieur

Hoe kies je kleuren voor in je nieuwe huis als je een tijdloze stijl wilt die altijd en overal geaccepteerd is? Ga je voor deze optie, dan zijn pastelkleuren – tegenwoordig erg populair – de ideale oplossing. Pastelkleuren zijn lichte, zachte kleuren die in elk interieur passen. Vooral in huiskamers en woningen met veel hout zijn pastelkleuren een slimme optie, want hout en pastel combineren schitterend met elkaar. Bepaal dus jouw woonvoorkeuren en kies op basis daarvan jouw kleuren!

You may also like

Comments are closed here.