bloemen in huis

De grote pluspunten van bloemen in huis


De een houdt er helemaal niet van, terwijl de ander er geen genoeg van kan krijgen: bloemen in huis. En dan hebben we het niet over geraniums voor het raam, maar echt een mooi en fleurige boeket. Soms krijg je ze cadeau en soms moet je jezelf gewoon verwennen met bloemen. Hierom zijn bloemen in huis een goed idee. 

Positieve stemming

Als je wat neerslachtig bent of je hebt je dag niet, dan kunnen bloemen wonderen verrichten. Wanneer je dan bloemen krijgt of zelf bloemen haalt, dan zul je zien dat je humeur direct opknapt. Waar het precies aan ligt is niet bekend, maar feit is dat een vrolijk gekleurde bos bloemen je stemming altijd positief beïnvloedt. Naast een beter humeur staat een bos bloemen in een woonkamer altijd heel gezellig. 

Natuurlijke luchtzuivering

Bloemen hebben niet alleen invloed op je humeur, ze zijn ook nog eens erg gezond. Bloemen zorgen namelijk voor een gezond en prettig leefklimaat in huis. Ze zuiveren op een natuurlijke wijze de lucht. Heb je een muffe lucht in huis, heb je rokers over de vloer gehad of hangt er na het schoonmaken een chemische lucht van de schoonmaakmiddelen in huis? Bloemen zorgen ervoor dat de lucht snel wordt gezuiverd. De beste bloemen die lucht zuiveren zijn chrysanten en gerbera’s. Alleen al voor een natuurlijke luchtzuivering zijn bloemen in huis een goed idee.

Versnelling van het genezingsproces

Op een andere wijze zijn bloemen ook heel gezond. Namelijk als je grieperig of futloos bent. Of herstellende van een operatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat degenen die bloemen in de buurt hebben veel eerder beter zijn dan degenen zonder bloemen. Dit heeft ook alles te maken met het feit dat je humeur van bloemen verbetert. Bloemen maken gelukkig. Er wordt dankzij bloemen een gelukshormoon aangemaakt dat voor het algehele genezingsproces positief is. Niet voor niets krijgen ziekenhuispatiënten vaak een bos bloemen. 

Harmonie en balans in je interieur

Je kunt natuurlijk je interieur helemaal zen inrichten om de nodige harmonie en balans in je interieur te krijgen. Maar wist je dat je ook harmonie en balans kunt bereiken met enkele bossen bloemen? De samenstelling van je bloemen en de kleuren van het boeket kun je volledig laten aansluiten op je interieur. Hierdoor creëer je een ambiance waarin jij in balans bent en je je geborgen voelt. 

Wel met bijpassende vaas

Je boeket bloemen komt helemaal goed tot z’n recht met een bijpassende vaas. Er zijn talloze verschillende soorten vazen te koop en in sommige gevallen is de inboedelverzekering vergelijken aan te raden vóór je jouw prijzige vaas op de schouw of vensterbank zet. Een designervaas is immers uniek, maar ook prijzig. Wanneer deze sneuvelt is dat al erg genoeg, en al zeker als je dan ook je geld kwijt bent.

You may also like

Comments are closed here.