Met deze tips creëer je een botanisch interieur


Tegenwoordig kunnen we niet genoeg planten in huis hebben. En eerlijk gezegd doen we niets liever dan meegaan met deze trend. Planten fleuren het interieur helemaal op en zijn goed voor ons humeur. Hou jij ook van die groene look in huis? Met deze tips creëer je een botanisch interieur waar je instant vrolijk van wordt! 

zo creëer je een botanisch interieur

1. Botanisch interieur: planten in de keuken

De hal, de woonkamer en de slaapkamer zijn toch wel de ruimtes in huis waar planten het vaakst voorkomen. En dat ziet er prachtig uit! Echter zijn we het erover eens dat er een ruimte wordt vergeten, namelijk de keuken. Ook de keuken is ideaal als ruimte om groene planten te verwerken. De kans is trouwens groot dat je eetgedrag er ook een stuk beter op wordt. Hallo, gezonde levensstijl! 

Keukenplanten kan je op verschillende plekken kwijt. Op het aanrecht, op de eettafel of de vensterbank, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook hangplanten in de keuken zien er ontzettend leuk uit, hierdoor krijgt je keuken een speelse uitstraling! Wil je de planten in de keuken ook graag nuttig maken? Kies dan voor kruidenplantjes zoals basilicum of munt, deze zijn direct bruikbaar tijdens het koken. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze smaken ook nog eens lekker!

Met deze tips creëer je een botanisch interieur

2. Groen aan de muur

Als we aan een groene styling in huis denken, dan zijn er meer mogelijkheden dan alleen groene kamerplanten. Planten vormen uiteraard de belangrijkste basis, maar je kunt daar ook prima uit verder werken. Zo kan je bijvoorbeeld groen op de muren verwerken. Dit ziet er prachtig uit in een ruimte vol planten! 

Je kunt de muur een groene make-over geven op verschillende manieren. Met een likje verf geef je de muur gemakkelijk een groen kleurtje. Van olijfgroen tot diepgroen: het ziet er allemaal prachtig uit! Heb je geen zin om je verfkwasten boven te halen? Dan kan je ook een botanische poster aan de muur hangen. Dat wordt sowieso een geweldige eyecatcher in je botanisch interieur! 

Tegenwoordig is het trouwens ontzettend hip om meerdere posters naast elkaar te hangen, zoals op onderstaand voorbeelden. Geef toe, van deze posters gaat je hart toch sneller slaan? Wij willen ze alvast allemaal in huis!

3. Een bijzondere styling

Meestal zien we groen in het interieur terug in de vorm van planten in potten. Dat is natuurlijk niet zo vreemd: het ziet er heel mooi uit en het is nog eens praktisch ook. Erg handig dus! Echter is het leuk om ook eens voor een bijzondere styling te kiezen, zeker als je voor een unieke groene look wilt gaan. 

Ook dit is weer op verschillende manieren aan te pakken. Het is maar net wat jij het mooiste vindt en wat het beste bij jouw interieur past! Zo kan je de planten uit de pot halen  en ze op een andere manier inrichten. Je kunt ze bijvoorbeeld in glazen buisjes stoppen of in houten kratjes. Laat je creativiteit gerust los, en ga voor een prachtig botanisch interieur dat ook nog eens ontzettend origineel is!

Krijg je niet genoeg van al dat groen in huis? Lees dan ook onze artikelen over een groene slaapkamer inrichting en groen in de woonkamer

You may also like

Comments are closed here.