Kamerplanten combineren: 5 x inspiratie


Heb jij een prachtige verzameling kamerplanten? Dan weet je als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om ze allemaal mooi te etaleren. Kamerplanten mogen niet té dicht op elkaar staan want ze hebben ruimte nodig om te groeien. Maar je wilt natuurlijk ook niet dat ze zielig ergens alleen in een hoekje staan. Je mooie planten mogen immers gezien worden! Kamerplanten combineren, hoe doe je dat? Wij helpen je graag een handje met onderstaande tips. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Kamerplanten combineren: verschillende vormen en texturen

Een tip om verschillende planten te kiezen die mooi bij elkaar staan, is door verschillende vormen en texturen te combineren. Een prachtige combinatie is bijvoorbeeld de blauwgrijze philondendron hastatum met een euphorbia lactea en een apenpootje. Dit omdat alle kleuren samen een harmonie vormen. Je kunt voor eenheid van kleur gaan in je potten, maar ook voor een kleurrijke verzameling. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Er is eigenlijk maar één regel: probeer ze altijd in oneven groepjes te plaatsen.

kamerplanten in de woonkamer

2. Macramé plantenhangers

Een tweede manier om je planten de show te laten stelen is door macramé plantenhangers op te hangen. Doe dat op verschillende hoogtes, bijvoorbeeld boven je eettafel of in een hoek van een kamer. Planten zoals de koraalcactus en het Chinees lantaarnlampje doen het goed in de lucht, alsook bij elkaar door hun verschillende vormen en texturen. Hieronder zetten we een aantal mooie macramé plantenhangers op een rijtje. Wat is jouw favoriete plantenhanger?

plantenhanger voor woonkamer
Klik hier voor meer informatie over bovenstaande plantenhangers
woonkamer met plantenhangers
Klik hier voor meer info over bovenstaande kamerplant hangers
Hangplank plantenhanger
Klik hier voor meer info over bovenstaande hangplank plantenhanger
Plantenhanger Waterfall
Klik hier voor meer info over bovenstaande plantenhanger Waterfall
plantenhanger voor binnen
Klik hier voor meer info over bovenstaande plantenhanger

3. Kamerplanten op de vensterbank

Heb je nog ergens een lege vensterbank? Top! Je kunt deze perfect gebruiken om kamerplanten op te zetten. Je kunt de planten van groot naar klein etaleren, maar je kunt ook kleine plantjes in oneven groepjes bij elkaar zetten. Check wel even of de planten in de volle zon mogen staan. Als dat bij sommige planten niet het geval is, geef je ze best een ander plekje in huis. 

kamerplanten voor binnen

4. Planten op de eettafel

De eettafel is dan weer ideaal om kleine plantjes op te zetten. Je kunt ze bijvoorbeeld in het midden op een rechte lijn zetten en er een paar groene takken naast leggen. Een andere mogelijkheid is om een grote pot in het midden van de tafel te zetten met eventueel een paar kleine plantjes eromheen.

kamerplanten voor sfeer

5. Kamerplanten op planken

Tenslotte kan je kamerplanten combineren op planken. Boekenrekken zijn hiervoor ook ideaal! De planten die weinig water en verzorging nodig hebben, zet je het best bovenaan. Denk bijvoorbeeld aan cactussen of andere vetplantjes. Hangplanten zien er ook heel leuk uit op de bovenste plank. Deze kamerplanten bij elkaar zien er ook geweldig uit: de aloë vera, lepelplant, sanseveria en graslelie. Probeer het eens!

kamerplanten

You may also like

Comments are closed here.