planten voor in de keuken

Keukenplanten, groen in de keuken


Planten in de keuken

De meeste mensen zetten alleen planten in hun woonkamer en slaapkamer. In de meeste keukens zijn weinig planten te vinden. Dit is jammer. Planten voor in de keuken zijn niet alleen een mooie aanvulling op je interieur. Ze kunnen ook positieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Genoeg reden dus om te zorgen voor meer groen in de keuken.

Type planten

De meest voor de hand liggende planten voor in de keuken zijn kruidenplantjes. Deze haal je gemakkelijk bij de supermarkt. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand en kook je de lekkerste recepten. Maar het is ook mogelijk om kamerplanten in de keuken te zetten. Waar je deze het best kunt neerzetten is afhankelijk van jouw keuken.

Locatie

Heb jij meer dan voldoende ruimte voor keukenplanten? Dan kun je deze gewoon op je aanrecht zetten. Als je deze ruimte nodig hebt om te koken is het ook mogelijk om een hangplant te kopen. Deze kun je dan bovenop een kast zetten of aan het plafond hangen. Of misschien heb je nog een hoekje over naast een kast en kun je hier een grote staande plant neerzetten.

Waar moet je op letten?

Het is niet verstandig om elke plant zomaar in de keuken te zetten. Sommige planten zijn giftig en wil je niet in de buurt van je eten hebben. Ook zijn er planten die vaak bladeren laten vallen. Deze wil je ook niet in je eten krijgen. Verder is het belangrijk om planten uit te kiezen die passen bij de hoeveelheid licht en luchtvochtigheid, die ze in jouw keuken zullen krijgen. Zo zullen de planten in leven blijven en zorgen voor blijvend meer groen in de keuken.

Voordelen

Keukenplanten zullen zorgen voor een betere sfeer in jouw keuken. Ook zorgen planten voor meer rust in huis en een betere mentale gezondheid. Er bestaan ook verschillende luchtzuiverende planten, die schadelijke stoffen filteren. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over mogelijk schadelijke stoffen die kunnen ontstaan bij het koken.

You may also like

Comments are closed here.