groene slaapkamer inrichting

Groene slaapkamer inrichting: voordelen, ideeën en mogelijkheden


Een van de nieuwste trends op het gebied van slaapkamers is een slaapkamer met groene accenten. Een groene slaapkamer zie je dan ook steeds vaker. Maar waarom eigenlijk. Wat zijn precies de voordelen en pluspunten van een groene slaapkamer? En hoe geef je een groene slaapkamer inrichting op een handige manier vorm? En welke mogelijkheden zijn er als je een groen slaapkamer interieur wilt creëren? Met een groene tint maak je je slaapkamer leuker! In dit handige informatieve blog lees je alles over een slaapkamer met groene accenten ontwerpen en inrichten. Ga aan de slag met onze ideeën en adviezen voor een groene slaapkamer inrichting, dan heb je binnen no time een stijlvolle en prachtig ontworpen groene slaapkamer waar je met veel plezier kunt slapen en uitrusten op jouw 2 persoons opklapbed.

De voordelen van een groene slaapkamer

Een groene slaapkamer inrichting zorgt vooral voor een relaxte atmosfeer, maar daarnaast heeft een groene slaapkamer nog veel meer te bieden. Wat zijn eigenlijk de grote pre’s van een groen slaapkamer interieur? In de eerste plaats is dat het feit dat groen een kleur is die evenwicht aanbrengt in het interieur. Tegenwoordig domineren vaak harde en neutrale kleuren als zwart, grijs, wit of wat feller kleuren, terwijl groen zorgt voor visuele balans en evenwicht. Natuurlijke materialen in groene kleuren zorgen voor een evenwichtig energielevel in een groen slaapkamer interieur. Als tweede pluspunt van een slaapkamer met groene accenten kan het gegeven genoemd worden dat groen de stress reduceert en zorgt voor een gevoel van kalmte en rust. In de derde plaats is een fijn aspect van de kleur groen het feit dat groen een kleur is die in elk interieur tot zijn recht komt. Als je de kleur maar op een subtiele en doordachte manier onderdeel laat uitmaken van je groene slaapkamer. Gelukkig is dit mogelijk, omdat er tal van groenvarianten en groentinten mogelijk zijn met de kleur groen. Je kunt dus naar hartenlust variëren en je eigen stijl creëren als je groene slaapkamer wilt ontwerpen. Een vierde voordeel van een groene slaapkamer is het feit dat groen een kleur is die met veel andere kleurvarianten te combineren valt. Zo staat groen mooi in combinatie met off-blacks, maar sluit dit kleurtype ook goed aan op donker hout, goudtinten, bruine kleuren en de kleur rood. Door dit soort combinaties wordt de sfeer op je slaapkamer lekker warm en intiem! Om je een eindje op weg te helpen een slaapkamer met groene accenten te scheppen, hebben we hieronder de best ideeën en interessante mogelijkheden van een groene slaapkamer inrichting voor je op een rijtje gezet.

Gebruik sowieso planten op de slaapkamer

Wil je een elegante groene slaapkamer samenstellen, dan is het sowieso belangrijk om een of meer groen platen te gebruiken. Niet alleen versterken groenkleurige platen het relaxte en groene gevoel op de slaapkamer, ook verversen ze de lucht doordat ze CO2 opnemen en omzetten in zuurstof. Een fraaie kleur groen om een groen slaapkamer interieur mee te maken, is smaragdgroen. De heldergroene smaragdkleur, ook wel bekend als emerald green, heeft een rustgevend effect en ademt ontspanning. De kleur groen van de planten die je toevoegt maakt an sich niet uit, omdat je met smaragdgroen alle groentinten die je wenst kunt combineren!

Combineer groen en wit

Een prachtig effect voor een groene slaapkamer inrichting kun je bereiken door de kleuren groen en wit in combinatie te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor witte wanden, een vitrine met zowel witte glazen als groene flessen. En natuurlijk pas je het beddengoed hierop aan, door ook hierin de kleuren groen, wit of beide kleuren te laten terugkomen. Het resultaat is een relaxte, tijdloze slaapkamer die luxueus en stijlvol overkomt. Een groene slaapkamer waar je echt nog jaren mee vooruit kunt, omdat deze interieurstijl tijdloos is!

Een lege, groene muur achter het bed

Minstens zo elegant als een wit-groene slaapkamer, is een slaapruimte het een groot bed die van de achterzijde voorzien is van een lege, groene muur. Door de groene muur springt het bed er visueel echt uit, zeker als je voor contrasterende kleuren kiest of voor elegante kleuren als wit, rood of een goudkleur. Groen komt dan optimaal tot zijn recht en helpt je een slaapkamer te ontwerpen die meer dan tijdloos is. Een groene slaapkamer inrichting waar je je vingers bij aflikt! Ook mogelijk is om bijvoorbeeld voor een mooi groot groen kunstwerk in de slaapkamer achter het bed te plaatsen.

Een luxueuze, groenkleurige slaapplek

Superstoer is een felle kleur groen gebruiken en deze af te steken teken een lichte kleur als lichtgrijs of een witte variant. Door te kiezen voor een stalen, minimalistisch bed creëer je op deze manier echt een natuurlijk ogende slaapkamer waar iedereen zich thuis voelt. Hoe gaaf is dat? Je hebt er niet meer voor nodig dan fris beddengoed in de juiste kleuren, een pot verf en enig visueel inzicht. Laat je daarom goed inspireren door wat er mogelijk is met het creëren van een slaapkamer met groene accenten. Je kunt online meer inspiratie opdoen, maar natuurlijk ook gewoon zelf jouw eigen creatie maken. Succes alvast!

You may also like

Comments are closed here.