Groen in de woonkamer

Groen in de woonkamer: inspiratie en tips


Wij houden van kleur in huis! Maar daarbij is het wel belangrijk dat het geheel niet te druk wordt. De kleur groen is daarvoor ideaal! Zeker in de woonkamer vormt deze trendy kleur een prachtige toevoeging. Groen ziet er fris uit en zorgt voor rust en energie in huis. Daarnaast laat deze kleur een kleine woonkamer groter lijken, erg handig! In dit artikel geven we je graag inspiratie en tips voor groen in de woonkamer. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Groen in de woonkamer: een groene muur

Wil je het graag groots aanpakken? Ga dan voor een groene muur in de woonkamer, dit valt lekker op! Zeker als de muur momenteel wit is, zorgt dit voor een wereld van verschil. Afhankelijk van het type groen, creëer je een bepaalde sfeer in de woonkamer. Zo zorgt een donkergroene muur voor rust en warmte, terwijl felgroen zoals limoen dan weer voor energie zorgt. Het is aan jou om te bepalen welke sfeer je in de woonkamer verkiest.

Je kunt je muur verven of spuiten, al is behangen natuurlijk ook een optie. Vind je een volledig groene muur toch een beetje teveel van het goede? Dan kan je ook kiezen voor een muursticker, bijvoorbeeld een grote boom of mooie bladeren.

een groene muur
Groene meubels

2. Groene meubels in huis

Een tweede mogelijkheid is om groene meubels in de woonkamer te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een groene bank, daarmee haal je echt een plaatje in huis. Als je daarbij ook nog eens kiest voor een materiaal dat momenteel erg populair is, zoals velvet, dan heb je meteen een prachtige combinatie! Ook een groene fauteuil, groene eetkamerstoelen, groene poef of groen bijzettafeltje kunnen erg leuk staan in de woonkamer. Je kunt trouwens zelf een bijzettafel maken en deze groen verven. Een leuk DIY-projectje!

een groene bank
Groene woonaccessoires

3. Groene woonaccessoires

Vind je een groene muur en groene meubels in huis too much? Geen zorgen, je kunt de kleur groen ook subtiel terug laten komen in je interieur door middel van accessoires. Denk aan een groene vaas, groene kussens, een groen plaid, posters aan de muur en een mooi vloerkleed. Zo breng je toch een beetje groen in de woonkamer zonder dat deze kleur overheerst.

groene muur en groene meubels
beetje groen in de woonkamer

4. Planten in de woonkamer

Tenslotte mogen ook planten niet ontbreken in je woonkamer. Planten zien er ontzettend leuk uit en ze fleuren de ruimte helemaal op. Of je nu voor een kleine of grote plant gaat, je wordt er sowieso vrolijk van! Planten kunnen overigens ook prima dienen als groene accessoires in de woonkamer. Als je planten combineert met bijvoorbeeld een groen vloerkleed en groene kussens op de bank, dan creëer je een prachtig geheel!

Heb jij geen groene vingers? Ook daar hebben we een oplossing voor: hier vind je namelijk makkelijke kamerplanten voor beginners. Op die manier kan je toch genieten van groen in de woonkamer zonder dat je er veel tijd en moeite moet insteken!

Planten in de woonkamer
groene accessoires in de woonkamer

You may also like

Comments are closed here.