kleine woonkamer inrichten

Kleine woonkamer inrichten: 5 tips


Niet iedereen heeft de luxe van een ontzettend grote woonkamer. Maar dat is helemaal niet erg, want ook een kleine woonkamer heeft zijn charme. Klein maar fijn, toch? Dat de woonkamer klein is, wil echter niet zeggen dat je deze niet leuk kunt inrichten. Met een beetje creativiteit kan je een kleine woonkamer inrichten zodat hij veel groter oogt en er ook nog eens gezellig uitziet. Is jouw woonkamer klein? Lees dan snel verder want in dit artikel geven we je vijf tips voor het inrichten van een kleine woonkamer!

1. Kleine woonkamer inrichten: lichte kleuren

Is jouw woonkamer klein? Dan wil je deze kleine ruimte natuurlijk zo inrichten dat deze optisch groter lijkt. Dit doe je door te kiezen voor lichte kleuren, zowel voor de muren als voor de meubels. Ga bijvoorbeeld voor wit, beige, crème, lichtgrijs of een subtiele taupe kleur. Met deze kleuren geef je de ruimte alsnog sfeer, zonder deze kleiner te laten lijken. Om de lichte kamer op te fleuren kan je een paar velvet woonaccessoires toevoegen. Met een beetje kleur creëer je meteen een andere sfeer in je woonkamer en het ziet er een stuk gezelliger uit!

2. Woonkamer klein: multifunctionele meubels

In een kleine woonkamer heb je niet de ruimte om veel meubels te plaatsen. Bovendien lijkt de ruimte nog kleiner als deze propvol staat. Daarom doe je er goed aan om een paar multifunctionele meubels aan te schaffen. Denk aan een bank die je kan uitschuiven tot een bed, een uitschuifbare eettafel, een tv-meubel met extra opbergruimte of kleine tafeltjes in plaats van een grote salontafel. 

3. De hoogte in

Staat de vloer al vol met meubels? Kijk dan omhoog! Je kunt de kleine woonkamer optimaal benutten door in de hoogte te werken. Plaats bijvoorbeeld geen horizontale kast, maar een verticale. Ook wandplankjes en wandrekken zijn erg handig. Tegen de muur kan je een decoratieladder plaatsen waar je leuke spulletjes op kunt zetten. En die lege hoek in huis kan je vullen met een grote kamerplant. Dat ziet er nog gezellig uit ook!

oplossing kleine woonkamer

4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

… Wie heeft er de mooiste woonkamer van het land? Juist, jij! Gebruik spiegels om diepte te creëren. Spiegels weerspiegelen niet alleen de kamer, ze reflecteren ook het natuurlijke licht dat door de ramen naar binnenkomt. Door in een kleine woonkamer een grote spiegel op te hangen, lijkt de kamer vaak een stuk groter. En bovendien is een spiegel in huis natuurlijk altijd handig om even snel te checken of je haar nog goed zit.

5. Opgeruimd staat netjes

Een kleine woonkamer kan er al snel rommelig uitzien. En als het er rommelig uitziet, lijkt de kamer alleen nog maar kleiner. Daarom is het belangrijk om altijd goed op te ruimen. Berg spullen op die je niet meer nodig hebt en probeer regelmatig een grote opruiming te houden. Een mens is vaak geneigd om alle spulletjes bij te houden, terwijl hij ze nauwelijks of nooit gebruikt. Zoek af en toe je spulletjes uit en doe weg wat je niet meer gebruikt of nodig hebt. Dat betekent overigens niet dat je ze hoeft weg te gooien, je kunt er ook iemand anders blij mee maken. Wil je de woonkamer graag opruimen, maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan ons artikel over opruimen voor beginners!

Opgeruimd staat netjes

You may also like

Comments are closed here.