Interieurtips: Gebruik spiegels om diepte te creëren


spiegel in interieur

Diepte in je huis creëren

Het gebruik van een spiegel in interieur is een slimme manier om in visueel opzicht diepte in je huis te creëren. Door op een goed plek een spiegel in de woonkamer op te hangen, en/of in andere ruimtes, lijkt de woning een stuk groter en ruimer. Maar hoe doe je dit precies, diepte creëren met spiegels? Met onderstaande tips voor kleine woning hoe een grote spiegel die op de juiste plek hangt, het verschil kan maken tussen een benauwde, opgekropt gevoel en een sfeer van ruimte en openheid! Maar eerst iets over de drie voordelen van het ophangen van spiegels in de woonkamer.

Voordelen spiegels: Optisch meer ruimte én meer licht

Natuurlijk zorgt een grote spiegel in de woonkamer er niet voor dat jouw interieur letterlijk groter wordt. Maar wel in optische zin. En naast het feit dat een grote spiegel de kamer groter doet lijken, zorgen spiegels ook voor extra lichtinval in de woning. Hierdoor wordt het gevoel van ruimte en openheid nog verder versterkt. Naast deze twee voordelen – optische meer ruimte en meer lichtinval – is een spiegel in interieur handig omdat je niet naar de gang hoeft te lopen om je haar te kammen. Je kijkt in de woonkamer even in de spiegel hoe je eruit ziet. Lekker gemakkelijk toch?

Waar moet een grote spiegel precies komen te hangen?

Diepte creëren met spiegels lukt alleen als de spiegel in de woonkamer op de juiste plek bevestigd wordt. Als belangrijkste tips voor kleine woning geldt dat je er op moet letten welk effect je wilt bereiken. Wanneer je de woonkamer hoger wilt laten lijken, gebruik je idealiter verticale spiegels. Hierdoor lijken de muren en wanden hoger. Door meerdere spiegels te gebruiken, wordt dit effect nog versterkt. De woonruimte breder laten ogen doe je met horizontale spiegels. Wil je in de hal van jouw woning een visueel diepte-effect tot stand brengen? Ook dat is mogelijk door aan het einde van de gang een spiegel te hangen of – voor een relaxte sfeer – gewoon op de grond te zetten. De spiegel zorgt ervoor dat het lijkt alsof de gang oneindig lang is. Je ziet het: diepte creëren met spiegels is niet zo ingewikkeld. Als je maar weet welk effect je wilt bereiken!

Bron uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/512917845059756427/

You may also like

Comments are closed here.