lege hoek in huis

7 tips om die lege hoek in huis te vullen


Iedereen heeft wel een lege hoek in huis. Zo’n kale plek waarvan je niet weet wat je ermee  moet doen. Je kan de hoek niet betrekken bij de woonkamer, maar het hoort ook niet echt bij de keuken. Het is te saai om de hoek helemaal leeg te laten, maar het is ook niet ideaal om er een groot meubel neer te zetten. Wij begrijpen dit probleem en daarom delen wij zeven tips om die lege hoek in huis te vullen.

1. Lege hoek in huis vullen: een grote kamerplant

Iedereen wordt blij van een beetje groen in huis. Luchtzuiverende kamerplanten zorgen niet alleen voor een gezonde leefomgeving, maar ze creëren ook een gezellige sfeer. Of je nu voor een mini cactus of een Sansevieria kiest: groen in huis is altijd goed. Maar als je die lege hoek in huis wilt vullen, is het natuurlijk handig om voor een grote kamerplant te kiezen. Zet de plant in een mooie pot op de grond of plaats hem op een krukje. Heb jij geen groene vingers? Geen zorgen, er zijn genoeg makkelijke kamerplanten voor beginners.

2. Mooie opbergmanden

Heb jij het ook graag netjes en opgeruimd in huis? Dan zijn opbergmanden onmisbaar voor jou. Een kleurrijk, rieten of robuust exemplaar bergt niet alleen een heleboel spulletjes op een subtiele manier op, ze mag ook gezien worden. Bovendien is een opbergmand ideaal om die lege hoek in huis te vullen! Als je kinderen hebt, dan kan je de lege hoek ook vullen door speelgoedmanden neer te zetten.

3. Een sfeervolle vloerlamp

Sfeervolle verlichting is onmisbaar als je het graag gezellig maakt in de woonkamer. Je kan die lege hoek in huis vullen met een sfeervolle vloerlamp. Of je nu voor een minimalistische vloerlamp of een industriële vloerlamp kiest, een vloerlamp staat altijd mooi in een hoek van de kamer. Hier vind je nog 5 tips om de woonkamer sfeervol te verlichten.

4. Een ladder

Een woonaccessoire wat enorm trendy is, is een decoratieve ladder. Door een ladder in de  hoek te plaatsen, heb je meteen een echte eyecatcher in huis. Maar je kan het nog een tikkeltje creatiever aanpakken door andere woonaccessoires toe te voegen. Leg bijvoorbeeld een mooie plaid over de ladder of hang er hangplantjes en lichtjes aan. Of je nu gaat voor een landelijke ladder of een robuust exemplaar: een ladder past in ieder interieur.

5. Je favoriete muziekinstrument

Hou je van muziek of speel je zelf een instrument? Dan is het wellicht een leuk idee om die lege hoek in huis te vullen met je favoriete muziekinstrument. Een gitaar of viool staat ontzettend leuk als decoratie. En hé, misschien is de hoek wel ruim genoeg om er een kleine piano in te plaatsen? Ook een kastje met daarop een vintage platenspeler is een leuk en origineel idee.

6. Een wijnrek

Ben jij een echte wijnliefhebber en geniet jij ‘s avonds graag van een glaasje wijn? Dan vind je het waarschijnlijk prettig om je flessen wijn dicht bij de hand te hebben. Een wijnrek is hiervoor ideaal, en zeker als je het wijnrek in die lege hoek kan plaatsen. Op die manier geeft het wijnrek een mooie meerwaarde aan je interieur.

7. Een gezellig hoekje

De hoek is misschien te klein om een bank neer te zetten, maar dat wil niet zeggen dat je er geen gezellig hoekje van kan maken. Je kan de lege hoek ook opfleuren met een stoel, krukje, tafeltje en/of poefje. Voor een extra gezellig effect kan je ook een kussen, plaid en vloerkleed neerleggen. Misschien heb je plek om ergens een hangmat aan te bevestigen, een hangmat bestellen is online zo gedaan! Aan de muur kan je eventueel een paar houten planken bevestigen waar je je lievelingsboeken, fotolijstjes, souvenirs, kaarsen of kleine plantjes op kan plaatsen. Meer heb je niet nodig voor een gezellig hoekje in huis!

You may also like

Comments are closed here.