Het installeren van een loftdeur


Een barndeur staat ook bekend als een loftdeur of schuifdeur. “Barn” is de Engelse term voor “schuur”, een barndeur is eigenlijk gewoon een “schuurdeur”. Maar welke term je ook gebruikt, bij het installeren van een loftdeur wordt een paneel op beugels aan de muur gehangen. In plaats van een scharnierdeur die draait, schuift een barndeur langs de wand. Dat heeft een aantal voordelen.

Een barndeur gebruikt weinig ruimte

Wanneer een gewone deur gesloten is deze vlak aan de wand maar wanneer je deze deur opent heb je ineens extra ruimte nodig. Een deur van 1 meter heeft veel ruimte nodig om helemaal uit te draaien, er is dus 1 vierkante meter vloer dat nodig is als je een scharnierdeur gebruikt. Na installatie van een barndeur schuift deze direct langs de muur en neemt hierdoor alleen de dikte van de deur en het deurbeslag als ruimte in.

Een barndeur is veilig

Na installatie van een loftdeur heb je niet het gevaar van een plotseling in je gezicht opende deur. Ook is het niet mogelijk voor kinderen om vingers in het scharnier te laten knellen.

Rolstoelgebruikers kiezen graag een barndeur

Voor rolstoelgebruikers kan het installeren van een barndeur heel handig zijn. Een schuifdeur is makkelijker en veiliger om te openen en te sluiten dan een deur waar je aan trekt of duwt. Na installatie van een barndeur met een goed lopend schuifdeurbeslag kan de deur met slechts een lichte aanraking geopend worden.

Mooi aan de wand

Naast alle praktische voordelen gaan veel mensen over tot het installeren van een barndeur vanwege het aantrekkelijke uiterlijk. De prachtige schuifdeurbeslag samen met een houten of metalen schuifdeur vormt elke ruimte tot een designkamer. Er is een grote variëteit in deuren en beslag zodat je in je eigen stijl de best passende barndeur kunt bestellen.

Installatie ven een loftdeur

Het installeren van een loftdeur is een eenvoudig klusje. De tools zijn verkrijgbaar in iedere bouwmarkt. Gebruik een waterpas om een rechte lijn te trekken voor het ophangsysteem. Deze lijn moet echt recht zijn anders rolt de deur steeds uit zichzelf open of dicht. Boor gaatjes in de muur en schroef de reling er tegenaan. Met één reling kun je een enkele deur ophangen met een breedte van 63 of 98 cm. Voor de echte doe-het-zelver is het ook mogelijk om de deur zelf te maken.

Natuurlijk is een barndeur ook te gebruiken voor een schuur of een tuinhuis. Bij installatie ven een loftdeur kun je het stalen schuifdeurbeslag en de schuifdeuren meestal ook buitenshuis gebruiken.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/loftdeur/loftdeur/

You may also like

Comments are closed here.