zonwering

Welke zonwering past bij jou?


Wanneer je in huis zit en de zon komt door de ramen heen, dan kan het soms erg lastig zijn om bijvoorbeeld de tv nog goed te kunnen zien. Je kan dan je gordijnen dicht doen maar dat voelt ook zo afgesloten van buiten. Gelukkig is er een mooie tussenweg, de zonwering. Maar hoe weet je eigenlijk welke zonwering geschikt is voor jou? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven. 

Soorten zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering die allemaal hun eigen voordelen met zich meebrengen. De soorten zonwering die vaak voorkomen zijn:

  • Zonneschermen
  • Knikarmschermen
  • Markiezen
  • Screens
  • Uitvalschermen
  • Rolluiken
  • Elektrische rolluiken

Zoals je kan zien is er keuze genoeg. Hieronder gaan we een aantal van de veelgebruikte zonweringen uitlichten en je vertellen wat de voor- en nadelen zijn.

Zonneschermen

De reguliere zonneschermen zijn de meest gebruikte zonwering. Dit zijn zonneschermen die naar buiten toe open klappen en direct veel schaduw voorzien in het huis of bijvoorbeeld een terras. Het grote voordeel van dit soort zonwering is dat ze helemaal naar binnen opgeklapt kunnen worden waardoor ze erg weinig ruimte in beslag nemen. Ook lenen zonneschermen zich uitstekend voor een terras aangezien ze ver naar buiten toe kunnen uitklappen. Als je op zoek bent naar een mooi zonnescherm dan is het een aanrader om eens in de collectie van Decorette te kijken. Decorette heeft een groot aanbod aan verschillende zonweringen zodat je bijna zeker weet dat je vindt waar je naar op zoek bent. 

Markiezen

Markiezen hebben veel weg van de reguliere zonneschermen. Het grote verschil is de bolling waarmee markiezen worden geplaatst, ten opzichte van de uitklap mogelijkheden van een zonnescherm. Markiezen nemen over het algemeen minder ruimte in beslag wanneer ze zijn uitgeklapt dan de reguliere zonneschermen. 

Screens

Ideaal voor je eigen huis zijn de screens. Een screen wordt normaal gesproken recht voor het raam geplaatst en kan naar boven toe worden ingeklapt. Op die manier neemt een screen erg weinig ruimte in beslag. Daarnaast kan je met één druk op de knop de screen weer inklappen. De zon wordt erg goed buiten gehouden, waardoor je er geen last van hebt. 

Inspiratie

Ben je na het lezen van onze blog op zoek naar nog meer inspiratie? Dan is het een goed idee om eens in de verschillende winkels rond te gaan kijken. Met zonwering is het over het algemeen het best om eerst te kunnen zien hoe het er in het echt uit ziet. Dan kan je direct aanvoelen hoe het er bij je eigen huis uit komt te zien. Als je op zoek bent naar een mooie collectie aan winkels en in Noord-Nederland woont, dan is het een goed idee om eens op de meubelboulevard Groningen rond te kijken. Met een grote verscheidenheid aan woonwinkel Groningen is er voor ieder wat wils en zal je altijd kunnen vinden waar je naar op zoek bent. 

You may also like

Comments are closed here.