Tafelen met gasten, maak gebruik van je oven!


Schiet jij al in de stress bij de gedachte dat er gasten bij je komen eten? Niet alleen omdat je niet weet wat je op tafel moet zetten, maar ook omdat je direct moet denken aan al dat werk. Jij denkt dat je weer uren in de keuken moet staan, maar geloof ons, dat is echt niet nodig. Een diner maken in de oven gaat je namelijk veel tijd schelen.

Diner oven klaar voorbereiden

Uren in de keuken zwoegen terwijl de rest van het gezelschap zit te tafelen is vanaf nu verleden tijd. Wanneer de gasten zitten te kletsen onder het genot van een goed glas wijn, wil jij daar natuurlijk ook bij zijn. De laatste roddels opvangen of luisteren naar dat persoonlijke verhaal, dat wil je toch niet missen omdat jij het eten klaar moet maken? Je diner oven klaar voorbereiden is dan de oplossing. Eerder die dag kun je wat voorbereidend werk doen, zodat je het die avond alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Op zoek naar exclusieve ovengerechten? Lees dan snel verder.

Exclusieve ovengerechten

Een gerecht waar jullie van zullen smullen is de quiche met groenten en geitenkaas. Benodigdheden:
– Kant-en-klaar deeg
– 400 gram gegrilde groenten
– 100 gram geitenkaas
– 200 gram crème fraîche
– 3 eieren
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 5 à 10 cherrytomaatjes
– 1 takje tijm, zout en peper
– Een quichevorm van 26 centimeterBereidingswijze: Bekleed de quichevorm met het deeg, druk goed aan bij de randen. Snijd deeg dat boven de randen steekt weg. Prik gaatjes in het deeg en zet de bodem 8 minuten in een oven van 200 graden. Verdeel hierna de gegrilde groenten over de bodem en strooi daar de Parmezaanse kaas over. Klop de crème fraîche, eieren, tijm, peper en zout door elkaar en giet over de groenten. Tot slot verdeel je de geitenkaas en tomaatjes bovenop de quiche. Bijna tijd om te gaan eten? Verwarm de oven op 200 graden voor. De quiche moet voor 25 minuten in de oven, waarna hij daarna alleen nog maar aangesneden hoeft te worden. Een diner maken in de oven heeft dus eigenlijk alleen maar pluspunten. Het is ontzettend lekker, makkelijk en jij kunt gezellig tafelen met de gasten!

You may also like

Comments are closed here.