Een mooi vloerkleed zorgt voor warmte in je interieur


warm vloerkleed

Tijdens de koude winterdagen brengen we veel meer tijd binnenshuis door. Hoe creëer je warmte in je interieur? Ervaar de veelzijdigheid van een warm vloerkleed.
Een vloerkleed geeft veel warmte aan je voeten en is ideaal voor spelende kinderen. De textuur van het kleed voegt huiselijkheid en warmte toe aan de woonsfeer. Krijg je spontaan beelden binnen van oubollige tapijten uit grootmoeder’s tijd dan heb je het mis. Tegenwoordig kun je de meest trendy vloerkleden vinden die perfect in je interieur passen. Hoogpolig, laagpolig of ga je voor een tapijt van geweven zeegras? Een vloerkleed is de meest gevarieerde woonaccessoire dat je volledig op je persoonlijke smaak kan afstellen.

Van klassieke tot speelse vorm

De klassieke vorm is rechthoekig en houdt de vorm aan van de woonkamer. Hoewel deze vorm nog steeds favoriet is, gaan steeds meer mensen spelen met vormgeving. Twee vierkante kleden in contrasterende kleuren of een rond vloerkleed op een rechthoekig vloeroppervlak benadrukt een speels karakter. De ronde en vierkante vormen staan leuk in een moderne setting, terwijl de rechthoekige vorm het best tot zijn recht komt in het klassieke interieur. Natuurlijk is het design en kleurgebruik doorslaggevend bij de keuze voor een warm vloerkleed. Zo is een bonte kleur of een uitgesproken design bovenop een basic gekleurde ondergrond een statement. Een druk motief in kalme kleuren geeft juist rust.

Ben je meer van de harde of zachte aanpak?

Een warm vloerkleed vind je in tal van texturen. Elke textuur heeft echter een andere isolatie waarde. Ben je naast een leuk uitziend vloerkleed ook op zoek naar een vloerkleed dat de kou van de vloer tegenhoudt? Je beste keuze is dan een kleed met een hoge knoopdichtheid van wol. Heb je een modern interieur dan breek je de strakke lijnen met een hoogpolig, zacht vloerkleed. Het meest onderhoudsvriendelijk is een laagpolig kleed, want het kleed is makkelijk te stofzuigen. De nieuwste trends kun je terugvinden bij Furnea, hier vind je vloerkleden in allerlei verschillende uitvoeringen en materialen. Jute, wol en zelfs leer worden gebruikt bij de vervaardiging van robuuste vloerkleden.
Met een vloerkleed onder je voeten zit je er deze winter warmpjes bij. Zowel fysiek als in sfeer geeft een vloerkleed warmte in elk wooninterieur.

You may also like

Comments are closed here.