Zelf een bijzettafel maken


Comfort creëren in de woonkamer is dan wel een heuse opdracht, het resultaat is een leefbare, gezellige en aangename woning. Vaak vergeet men echter dat het geheim in de details zit, en in de schijnbaar onbelangrijke zaken. Een voorbeeld daarvan is een bijzettafel.

Bijzettafeltjes zijn doorgaans kleine tafeltjes die bij een salon- of keukentafel geplaatst worden, en zo dus de beschikbare oppervlakte uitbreiden. Daarbij voegt het extra waarde toe aan de sfeer in de kamer, zeker als je zelf zo’n tafeltje maakt!

Maar waar moet je op letten bij een bijzettafel maken? Het volgende overzicht helpt je op weg!

diy bijzettafel

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/424605071105322382/

Belangrijke factoren bij zelf een bijzettafel maken

Zelf een bijzettafel maken is waarschijnlijk een van de eenvoudigste dingen die je kan doen om de atmosfeer in de ruimte en het comfort meteen een niveau hoger te tillen. Toch is het belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Een overzicht:

1. Het formaat van de tafel

Als je zelf een bijzettafel maken wil, dan is het eerst en vooral belangrijk dat je op voorhand beslist hoe groot het is. Je moet hiervoor niet enkel kijken naar de beschikbare ruimte, maar ook naar het formaat van de tafel die er al staat. De naam bijzettafel is er niet voor niets – dus zorg ervoor dat het meubel niet te groot uitvalt en eenvoudig verplaatst kan worden!

2. Het materiaal van de bijzettafel

Het spreekt voor zich dat je eender welk materiaal kan kiezen als je een tafeltje wil maken, maar hout is misschien wel het eenvoudigste. Het is gemakkelijk te bewerken, relatief stevig, en daarbij heeft het een gezellige, landelijke uitstraling. Ook als je een bijzettafeltje maken wil in een moderne stijl kan je echter heel wat doen met hout, zolang je het op de juiste manier effen maakt teneinde een strakke look te bereiken!

Een DIY bijzettafel maken

Een bijzettafeltje maken is dan wel eenvoudig, het is belangrijk met bovenstaande factoren rekening te houden als je er het beste uit wil halen. Zoals reeds vermeld zit het hem vaak in de details – en daar is zo’n tafeltje het bewijs van!

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/464996730259897215/

You may also like

Comments are closed here.