5 tips om de woonkamer sfeervol te verlichten


plafondlampen

Op het gebied van verlichting bestaan er tegenwoordig tal van mogelijkheden om ruimtes gezellig en sfeervol te verlichten. Zoveel keuze is er, dat het lastig is om te kiezen uit het grote aanbod. Daarom hebben we een selectie gemaakt met de vijf leukste manieren om woonkamer in huis op een sfeervolle manier te verlichten. Zodat er een warme en gezellige ambiance ontstaat waarin je je echt thuis kunt voelen.

1. Hanglampen voor een sfeervolle entourage

Hanglampen, ook wel plafondlampen genoemd, zijn ideaal omdat ze grote oppervlakten kunnen verlichten. Hanglampen kun je zo hoog of laag hangen als je zelf wilt en op die manier kun je de lichtbundel zelf sturen. Daarnaast zijn plafondlampen lekker sfeervol. Denk aan de klassieke kroonluchter, die luxe uitstraalt of aan strakke industriële plafondlampen, die juist passen in een eigentijds interieur. Ten slotte zijn hanglampen ideaal, omdat ze ook duurzaam met led-verlichting kunnen worden voorzien. Zo krijg je niet alleen extra sfeer in huis, maar bespaar je ook op de energienota. Een laatste tip: het is aan te raden om de plafondlampen die je op het oog hebt, thuis op ware grootte uit te knippen en aan een touwtje op de gewenste plek te hangen. Het is namelijk erg lastig om in te schatten hoe de lamp qua vorm en grootte uit de verf komt.

2. Spotlichten aan de wanden

Met led spotlights kun je op een gave manier schaduw-effecten creëren op de wanden en bijvoorbeeld een schilderij of wanddecoratie letterlijk ‘in de spotlights’ zetten. Led zorgt voor weinig energieverbruik. Een aantrekkelijk kenmerk van moderne spotlichtjes is dat ze in allerlei stijlen en modellen verkrijgbaar zijn. Ook met een draaibaar mechanisme, waardoor je kunt spelen met het licht.

3. Een stijlvolle staande lamp

Een woonkamer kan feitelijk niet zonder de klassieke staande lamp, ook wel bekend als de vloerlamp. Met een vloerlamp kun je op het plafond en mooie lichtgloed creëren en, als de verlichting voldoende Watt heeft, de complete woonkamer verlichten Een vloerlamp is dan ook niet alleen een stijlicoon waarmee je de woonkamer opsiert, maar ook een praktische lamp doordat je een groot oppervlakte in één keer kunt verlichten.

4. Wandlampen handig als je veel leest

Gezellige wandlampen zijn perfect als je regelmatig in de woonkamer zit om een boek of tijdschrift te lezen. Doordat deze lampen verstelbaar zijn, spaar je je ogen en kun je de lamp precies zo draaien dat je het meest ontspannen kunt lezen.

5. Led strips

In steeds meer Nederlandse interieurs duiken zogenoemde led strips op. Led strips zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en bieden de mogelijkheid om het huis met special effects in het licht te doen baden. Bijzonder fraai zijn led strips langs de randen van het plafond, rond kasten en aan de randen van fotolijsten. Een van de grote voordelen van led strips is dat ze weinig energie verbruiken. Verder kun je met dit soort verlichting op een subtiele manier de aandacht richten op bepaalde delen van de woonkamer.

You may also like

Comments are closed here.