de-beste-kringloop-voor-jouw-wensen

6x Tips om de leukste koopjes te scoren bij de kringloopwinkel


Duurzaamheid is hip en dat kunnen we alleen maar applaudisseren. Steeds meer mensen zijn tegen massaconsumptie en kopen daarom liever tweedehandsspullen. Of het nou om meubelen, decoratie of kledingstukken gaat, bij de kringloop kun je voor alles terecht. Vaak ook nog eens voor een prikkie. Daar komt wel bij dat er meestal geen webshop is, de spullen niet in meerdere kleuren en maten te verkrijgen zijn en de collectie een stuk minder overzichtelijk in de schappen prijkt dan in een woonwinkel. Als er überhaupt schappen zijn. Sommigen vinden het lastig om leuke items te ontdekken in de chaos die een kringloopwinkel heet. Ben jij iemand die altijd met volle verbazing toekijkt hoe een ander altijd de leukste spullen weet op te rakelen, terwijl jij alleen maar troep ziet? No more! Met deze 6 handige tips, weet jij voortaan de leukste koopjes te scoren!

1. Vraag eens rond naar de beste kringloop voor jouw wensen

De meesten steden hebben meerdere (al dan niet talloze) kringloopwinkels, dus zoek eens verder dan de kringloop bij jouw om de hoek. Kijk online welke winkels er zijn in jouw woonplaats en of je iets kan vinden over hun specialisatie. Sommige kringloopwinkels zijn namelijk vooral gericht op meubelen en anderen weer meer op kleren. Kies daarom een winkel die goed aansluit bij jouw wensen. Ook wil de prijs bij een populaire kringloopwinkel op een centrale locatie nog wel eens hoger zijn dan op een meer afgelegen plek. En dan nog iets; hoe minder bekend de kringloopwinkel, hoe minder snel de toffe items eruit gepikt worden. Vraag daarom eens rond bij vrienden of kennissen. Het zal je verbazen hoeveel mensen een favoriete kringloopwinkel hebben. Misschien ontdek je wel een nieuwe lievelings spot

2. Doe vooraf research online naar toffe items

Sommige kringloopwinkels maken gebruik van social media om hun winkel te promoten en hun collectie te laten zien. Hou de Instagram van je favoriete kringloop dus goed in de gaten, want misschien ontdek jij zo als eerste een nieuwe aanwinst. Spring op je fiets, race naar de winkel en fingers crossed dat jij er met de buit vandoor gaat!

3. Neem je tijd om goed rond te neuzen

Een veelgemaakte fout bij beginnende kringloopbezoekers, is dat ze niet het geduld hebben om rustig rond te neuzen. De kringloop heeft meestal een groot assortiment van spullen in allerlei verschillende stijlen, vormen en maten. Laten we eerlijk zijn, in feite ziet het er gewoon uit als je oma’s woonkamer toen jullie al haar meubels van een rijtjeshuis naar een seniorenflat moesten verhuizen. En dat is ook prima. Maar verwacht hierdoor niet dat je alle spullen in één oogopslag gescand hebt op leuke items. Neem je tijd en bekijk álles, zo ontdek je de pareltjes.  

4. Zie de potentie 

Misschien zie je wel een hele leuke kast voor een prikkie, maar staat de kleur je niet zo aan. Een likje verf eroverheen en het probleem is opgelost. Oordeel niet te snel en zie de mogelijkheden om een item om te toveren in jouw droommeubel. Zo is het ook nog eens extra speciaal wanneer je een compliment krijgt over je nieuwe aanwinst!

5. Wees selectief met wat je koopt

Als jouw mandje aan het einde van jouw rondje door de kringloop goed gevuld is, kijk er dan nog een keer kritisch naar. Koop niks met de reden dat het heel goedkoop is, maar alleen omdat je het echt graag wil hebben. Anders is het niet echt duurzaam, ook niet voor je portemonnee. Bewaar je centjes dus liever voor iets wat je écht wil hebben, zo houd je jouw bezoek aan de kringloop goedkoop. En die spullen kunnen dan gekocht worden door iemand die het wél nodig heeft en mooi vindt. 

6. Twijfel niet te lang

Als je op een pareltje bent gestuit, twijfel dan niet te lang en reken het af! Bij een kringloopwinkel kan je het niet zomaar veroorloven om nog even na te denken over de aankoop en later terug te komen. Er ligt altijd een azer op de loer, zeker als het gaat om een unieke exemplaar. Voorkom daarom dat je van een koude kermis thuiskomt en hengel die leuke vondst gelijk binnen.

You may also like

Comments are closed here.