puntjes op de i interieur

5 x puntjes op de i voor je interieur


Niets is fijner dan een mooi ingericht huis. Het interieur van je woning is allesbepalend voor de sfeer en verdient dus de nodige aandacht. Van de juiste verlichting bepalen tot geschikte raamdecoratie uitkiezen, er zijn heel wat details uit te werken. In dit artikel geven we je daarom 5 tips om de puntjes op de i te zetten voor je interieur.

1. Creëer je eigen jungle

Elk interieur profiteert van een prachtige bos bloemen en wat groene plantjes. Ga eens naar een lokale markt of tuincentrum om wat inspiratie op te doen en bekijk welke ruimte wel een beetje kleur kan gebruiken. Als je geen groene vingers hebt kun je planten uitzoeken die weinig verzorging nodig hebben, zoals de krulvaren of aloë vera.

2. Sfeervolle verlichting

Zeker op donkere winteravonden kan verlichting ’s avonds een enorm verschil maken. Naast de grote (plafond)lampen, die zorgen voor algemeen licht, is sfeerverlichting essentieel voor een gezellige ruimte. Natuurlijk kun je kiezen voor wat (geur)kaarsjes, maar ook lichtjes slingers staan erg sfeervol.

3. Online raamdecoratie op maat

Raamdecoratie klinkt misschien meer als een praktisch detail, maar sfeervolle raamdecoratie heeft een enorme invloed op je interieur. Belangrijk is dat je per ruimte bekijkt wat voor soort raamdecoratie het beste past. Kies je voor een (rol)gordijn, jaloezieën of lamellen? Op doehetbudget.nl vind je een uitgebreid aanbod in raamdecoratie en adviezen over de meest geschikte raamdecoratie per vertrek. Op de website kun je ook eenvoudig gordijnen op maat bestellen.

4. Kleurrijke kleedjes

Een mooi vloerkleed in de woon- of slaapkamer kan ontzettend veel sfeer toevoegen aan je huis en kan van een ruimte echt een geheel maken. Bij het uitzoeken van een kleed is het voornamelijk van belang dat je let op het formaat, de kleur of stijl en het materiaal. Breng eens een bezoek aan de kringloop of een lokale rommelmarkt, soms kun je daar de mooiste vloerkleden vinden.

5. Oog voor detail

Een interieur ziet er vele malen strakker en mooier uit als je wat lelijke details een beetje camoufleert. Zo kun je de prullenbak bijvoorbeeld in een kastje zetten of in een klein hoekje wegstoppen. Voor producten als handzeep, olijfolie, shampoo et cetera geldt: giet het over in een dispenser. Dit is een kleine moeite en oogt meteen een stuk meer verzorgd.

Heb je al helemaal zin gekregen om met je interieur aan de slag te gaan? Neem een kijkje op doehetbudget.nl en laat je verder inspireren.

You may also like

Comments are closed here.