rustgevende kleuren

5 x rustgevende kleuren voor op je muur


Ben je op zoek naar meer rust in je woning? Dat is zeker belangrijk. Je thuis moet immers een plek zijn waar je heerlijk kunt ontspannen en helemaal tot rust kunt komen. Rustgevende kleuren spelen daar een grote rol in, onder andere op de muur. De kleur op de muur valt namelijk als eerste op. Maar wat zijn nu eigenlijk rustgevende kleuren voor op je muur? Wij zetten vijf rustgevende kleuren op een rijtje voor je!

1. Rustgevende kleuren voor op je muur: gewoon wit

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat een felle kleur op de muur of opvallend behang erg trendy is. Dat is het absoluut, maar dat betekent niet dat je niet meer voor een simpele witte muur mag kiezen. Integendeel, wit op de muur is altijd goed. Zeker als je op zoek bent naar een rustgevende kleur op je muur is wit een prima keuze. Je raakt er niet snel op uitgekeken en het past in iedere woonstijl. Een heleboel voordelen dus!

2. Rustgevende kleuren: grijstinten

Misschien vind je wit té wit en geef je je muur liever een subtiele kleur. In dat geval kan je kiezen voor grijstinten op je muur. Grijs biedt dezelfde voordelen als wit: het is altijd goed en het past bij iedere interieurstijl. Afhankelijk of je voor lichtgrijs of donkergrijs kiest, brengt dit een bepaalde sfeer met zich mee. Lichtgrijs gaat richting wit en is wat vriendelijker, terwijl donkergrijs naar zwart toe gaat en iets rauwer is. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!

3. Pasteltinten op de muur

Ben je op zoek naar een rustgevende kleur die iets meer opvalt? Dan zijn pastelkleuren in huis wellicht iets voor jou. Denk aan lichtroze, lila, mintgroen, lichtblauw of zachtgeel. Doordat je niet voor te felle tinten van deze kleuren gaat, creëer je rust in je interieur. Pastelkleuren zien er lief en tegelijk vrolijk uit. Deze kleuren fleuren je woning helemaal op en toch zijn het rustgevende kleuren voor op je muur. Wij zijn alvast fan!

4. Blauw op de muur

Als we het over rustgevende kleuren hebben, dan mag blauw zeker niet ontbreken in dit rijtje. Blauw is niet alleen rustgevend in de slaapkamer, maar ook in de woonkamer. Blauw is de kleur van de hemel en van de zee. Dat is dan ook de reden waarom deze kleur rust uitstraalt en een rustgevend effect heeft op je gemoedstoestand. Ook bij blauw heb je keuze uit verschillende tinten, gaande van lichtblauw tot turquoise blauw tot marineblauw. Voor ieder wat wils, dus! 

5. Diepe kleuren op de muur

We hadden het hierboven al over het rauwe donkergrijs op je muur. Maar er zijn nog meer diepe kleuren voor op je muur waarmee je hetzelfde resultaat kunt creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van dieprood, donkerblauw of donkergroen op de muur? Ook deze kleuren passen mooi in het rijtje van rustgevende kleuren. Daaruit kunnen we meteen besluiten dat rustgevende kleuren niet per se een lichte tint moeten hebben. Het kan ook perfect andersom. En dat maakt dat er voor iedereen een mooie keuze tussen zit die helemaal naar eigen smaak is!

Dit artikel vind je misschien ook leuk om te lezen: Hoe kies je kleuren voor in je nieuwe huis? De beste tips op een rijtje!

You may also like

Comments are closed here.