Je slaapkamer stijlvol inrichten? Let ook op de details


Maar al te vaak worden bij de inrichting van een kamer de details over het hoofd gezien. Dat is jammer, want het zijn nu net die kleine dingen die zo’n grote invloed hebben op de algemene sfeer en uitstraling. Het is zeker de moeite waard aandacht te besteden aan de details van het interieur, vooral bij een ruimte als de slaapkamer.

Maar over welk soort details gaat het dan eigenlijk? Het volgende overzicht geeft enkele handige tips om méér te halen uit de inrichting van je slaapkamer, dankzij een oog voor detail!

Het zit hem in de kleine dingen..

  1. Decoratie is troef

Vaak denken mensen dat decoratie in een slaapkamer helemaal niet zo belangrijk is. Je slaapt er uiteindelijk alleen maar, niet? Toch creëert de juiste decoratie precies de sfeer die je wil hebben; van mooie kadertjes die een lege muur opvullen tot hier en daar een plantje, het zijn allemaal zaken die de inrichting van de ruimte zoveel aangenamer maken!

  1. Ga voor kleurcontrasten

Hoewel het natuurlijk belangrijk is om een uniforme stijl te creëren bij de inrichting van je slaapkamer, is het vaak ook een goed idee om er wat contrasten in te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld in een moderne ruimte met veel wit en zwart een tintje bruin vermengen, bijvoorbeeld bij je keuze voor slaapkamerkasten. Of waarom in de kinderkamer niet kiezen voor een kleerkast met laden in verschillende kleuren? De mogelijkheden zijn erg uitgebreid.

  1. Zorg voor bijpassende luxe hangers

Ja, het juiste model, kleur en formaat kasten kiezen is erg belangrijk als je de look en feel van je slaapkamer een niveau hoger wil tillen. Maar wat er zich in die kasten bevindt is minstens even essentieel! En dan gaat het niet enkel om je garderobe, maar ook om bijvoorbeeld de kleerhangers. Er bestaan tal van luxe hangers van merken zoals bijvoorbeeld YourHanger, die zelfs in de kast, bij het ophangen van je kledij een unieke atmosfeer teweegbrengen.

  1. Kies voor de juiste verlichting

Ten slotte is natuurlijk ook verlichting een belangrijk aspect bij het interieur. Zeker in de slaapkamer is het van belang om de juiste atmosfeer teweeg te brengen, en dat kan enkel als je gaat voor lampen die bij de stijl passen. Daarbij is het de moeite waard om te kiezen voor lampen met een dimfunctie, waarbij je helemaal zelf de sterkte van het licht kan aanpassen.

Wie het kleine niet eert…

Bovenstaand overzicht maakt meteen duidelijk dat bepaalde details wel echt van belang zijn bij de inrichting van de slaapkamer. Maak er gebruik van om die ruimte in één keer veel gezelliger, stijlvoller én leefbaarder te maken – wat dan weer een groot effect zal hebben op je wooncomfort!

You may also like

Comments are closed here.