de juiste comfort-design balans

Een woning inrichten; zorg voor de juiste comfort-design balans


Het inrichten van een woning is een uitdaging. Je hebt met talloze factoren te maken, waaronder de aanwezige ruimte en je budget. Als je een oneindig budget zou hebben, zou het inrichten van je huis absoluut eenvoudiger zijn.

Het is nu echter zaak om de juiste afwegingen te maken. Dit heeft overigens niet alleen betrekking op de kosten. Ook moet je op het gebied van comfort en design de juiste keuzes maken. Enerzijds wil je dat het design van je woning volledig naar wens is, terwijl je anderzijds wilt dat je woning comfortabel is en blijft.

Is het mogelijk om een woning zowel comfortabel als designvol in te richten? Ja, dat is zonder enige twijfel mogelijk. Volg daarvoor de onderstaande tips op.

Tip 1: ga altijd voor kwaliteit

Bij het inrichten van je woning moet je altijd voor kwaliteit gaan. Dit heeft betrekking op je nieuwe meubelen, nieuwe accessoires en de apparaten in je woning.

Durf ook te investeren in je nieuwe inrichting. Wil je bijvoorbeeld nieuwe design meubels kopen? Beknibbel dan niet op de aanschaf, indien dit niet nodig is. Door het in één keer goed te doen, heb je de komende jaren nergens omkijken naar. Bijkomend voordeel: met de juiste design meubels geniet je zowel van comfort als van design.

Tip 2: ga voor één interieurstijl

Bij het inrichten van je woning kun je uit tientallen woonstijlen kiezen. De ene stijl is uitgesprokener dan de andere stijl, terwijl die andere stijl wellicht weer beter op je wensen aansluit. Met andere woorden: maak een keuze tussen de vele interieurstijlen.

Het is niet aan te raden om voor een combinatie van stijlen te kiezen. Een combinatie van stijlen brengt al snel een rommelige inrichting met zich mee. Ook zorgt een combinatie van stijlen ervoor dat de comfort-design balans in disbalans raakt.

Tip 3: denk goed na over je avondbesteding

De meeste tijd in je woning breng je ’s avonds door. Je eet ’s avonds thuis, waarna je iets leuk gaat doen of lekker op de bank kruipt. Het is daarom erg belangrijk om goed over je avondbesteding na te denken.

Hoe wil je het liefste thuis tijd doorbrengen? Wat voor meubelen sluiten daar het beste op aan? Wat voor interieurstijl sluit hier het beste op aan? Denk goed na over dergelijke vragen. Dit stelt je in staat om voor de juiste comfort-design balans te zorgen.

Tip 4: laat je nergens door tegenhouden

Je hebt alle touwtjes in eigen handen. Het is daarom verstandig om je nergens door tegen te laten houden. Niet door critici, niet door medewerkers van een meubelzaak en niet door andere mensen. Het is immers jouw huis en dus ook jouw inrichting.

Laat je creativiteit ook zeker de vrije loop gaan. Daarmee creëer je sowieso het gewenste design in/van je interieur. Door vervolgens voor comfortabele meubelen te kiezen, geniet je van de juiste comfort-design balans. Durf daarbij ook gewaagde keuzes te maken. Zolang je deze keuzes maar zelf maakt! 

You may also like

Comments are closed here.