3 tegelsoorten om je vloeren mee te onderscheiden


Ben je op zoek naar geschikte tegelsoorten om een unieke vloer mee te creëren? Dan valt er gelukkig genoeg te kiezen! 

Tegels voor je vloer hebben veel voordelen te bieden. Zo zijn ze relatief voordelig in de aanschaf. Prettig is ook dat je ze zelf gemakkelijk kunt leggen, terwijl qua tegelsoorten en tegelstijlen de variatie enorm groot is. 

Maar ze hebben nog wel meer te bieden. Welke voordelen zijn dat? En wat zijn de drie beste keuzes als je op zoek bent naar geschikte tegels?

De voordelen van tegels leggen

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van vloertegels is dat ze hygiënisch zijn. Ze zijn namelijk gemakkelijk schoon te houden. Met een dweil en een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel heb je de tegels gauw weer schoon.

Meer is er niet nodig. 

Zorg er wel voor dat je van tevoren de tegels goed stofzuigt, zodat stof en vuiltjes al weg zijn.

Naast het eenvoudige schoonmaakwerk is een andere grote plus van tegels de duurzaamheid. Tegels gaan lang mee en zijn sterk. 

Je kunt ze, op voorwaarde dat je er op een normale manier mee omgaat, zonder problemen tientallen jaren mee doen. Weer een ander pluspunt van parket tegels gebruiken als vloerbekleding is de grote keuze die er is. 

Qua vormen en stijlen is de keuze feitelijk enorm groot. Kies je daarbij voor aankoop van jouw vloertegels via een ervaren speciaalzaak, dan weet je zeker dat je echte kwaliteit krijgt voor een scherpe en aantrekkelijke prijs.

1. Een parket van keramiek altijd een goede keuze

Een keramisch parket gebruiken als vloerbekleding is altijd een goede keuze als je op zoek bent naar een vloer om je mee te onderscheiden. Daarom zetten we een parket van keramische tegels hier op nummer één. Kies je voor dit type vloertegels, dan ben je gegarandeerd van een vloer die er jarenlang tegenaan kan. Keramische vloertegels hebben namelijk een fraaie houtlook en zien er daardoor warm en gezellig uit. Ze zorgen voor een hoop sfeer in huis!

2. Hexagon vloertegels: als je van stijl en motieven houdt

Houd je van mooie patronen en motieven op de vloer? Dan zijn hexagon vloertegels een ideale optie voor jou! Dit type tegels zorgt voor en leuk modern, eigentijds en ook mediterraan effect in de ruimte waar je ze gebruikt.

3. Octagon vloertegels: visueel achtkantig

Een derde tip voor mooie vloertegels zijn octagon vloertegels. Deze hebben een achtvoudige structuur en zien er super gaaf en tijdloos uit. Met name in de badkamer en de keuken komen deze unieke patroontegel goed tot hun recht. Maar je kunt ze ook, in een eigentijds of juist een klassiek en authentiek interieur, prima gebruiken voor je hal of voor in de woonkamer of eetkamer.

Twijfel je nog welke vloer past bij jouw interieurstijl? Dit artikel helpt je hierbij.

You may also like

Comments are closed here.