antieke tegels in de keuken

Antieke tegeltjes voor in de keuken: houd rekening met het volgende!


Het effect van antieke keukentegels

Antieke tegeltjes voor in de keuken, met name tegels met een motief, geven de keuken een authentieke en gezellige uitstraling. Sinds een aantal jaren zijn allerlei soorten en motieven antieke tegels in de keuken weer helemaal in. Maar hoe kun je authentieke tegels met een motief goed bevestigen in de keuken? Waarmee moet je zoal rekening houden als je dit type tegels in de keuken wilt plaatsen?

1. Kies jouw favoriete kleuren en motieven
Het eeste aandachtspunt dat echt belangrijk is, is bepalen welk effect je wilt bereiken. Stem daarop de kleurkeuze vast en het soort motieven dat je op jouw tegels wilt terugzien. Ga uit van, vooral online maar ook in tegelzaken, een nagenoeg onbeperkt aanbod en veel keuzemogelijkheden. Kies weloverwogen, want tegels koop je doorgaans maar één keer omdat met name antieke keukentegels best prijzig kunnen zijn. Van belang is dus om goed te kiezen welke specifieke tegelsmaak bij jou past.

https://nl.pinterest.com/pin/527765650052374440/

2. Doe eerst goed onderzoek naar de echtheid
Er zijn enorm veel antieke keukentegels in omloop. Zowel originele exemplaren, als namaaktegeltjes en tweedehands tegels. Wil je echte, originele antieke tegels hebben, doe dan goed vooronderzoek en verzeker jezelf ervan dat de tegels echt zijn. Eventueel kun je een expert naar de tegels laten kijken, om te zien of het originele antieke tegeltjes voor in de keuken betreft of namaakexemplaren zijn. Of door goed op internet te zoeken naar vergelijkbare exemplaren, kun je erachter komen of de tegels origineel zijn of niet.

3. Echte antieke keukentegeltjes kunnen fragiel zijn
Omdat originele motieftegels voor in de keuken vaak al jaren oud zijn, kunnen ze kwetsbaar zijn en snel breken. Zorg er daarom bij het aanbrengen van deze antieke tegels in de keuken voor dat je voorzichtig te werk gaat. Zo voorkom je dat je de dure tegels beschadigd of breekt. Voordat je de kwetsbare tegels op de keukenwand aanbrengt, is het cruciaal om de wand goed vetvrij te maken en te reinigen. Gebruik ook altijd een voorstrijkmiddel om een betere hechting te krijgen. Maak de tegeltjes voor het lijmen goed en grondig schoon en schuur ze licht op. Verzeker jezelf van een goede lijm, om de tegels strak te kunnen aanlijmen. Antieke tegels in de keuken die niet met goede lijm bevestigd worden, zijn namelijk kwetsbaar.

You may also like

Comments are closed here.