Zelf heerlijke chili olie maken: makkelijk en snel!


Hou jij ook enorm van gezellig tafelen en lekker kokkerellen? Dan weet je vast wel dat het bij bepaalde gerechten, zoals uit de Aziatische en Italiaanse keuken, heerlijk is om een net wat meer pit toe te voegen aan de smaak. Een heel gemakkelijke manier om dit te doen is door middel van wat smakelijke chili olie. Nu kun je dit deze chili olie natuurlijk kant en klaar kopen, maar is het niet veel leuker om met dit recept chili olie zelf te gaan maken? Op deze manier kun je genieten van een pure en eerlijke chili olie zonder onnodige toevoegingen. Maar hoe maak je chili olie?zelf chilli olie maken

Wat heb je nodig voor het maken van je eigen chili olie?

(Met dit recept gaan we 1 liter chili olie maken)

  • Pan
  • Afsluitbare glazen fles of meerdere kleine flesjes
  • Ruim 1 liter olie (dit mag zonnebloemolie, olijfolie of sesamolie zijn)
  • 8 tot 10 rode pepers
  • Een paar teentjes knoflook (naar je eigen smaak)

Hoe maak je chili olie?

  • Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers vervolgens in fijne stukjes of vijzel ze.
  • Maak ook de knoflookteentjes schoon en kneus ze.
  • Laat de olie heet worden in de pan en voeg vervolgens de stukjes peper en de knoflookteentjes toe. Onder af en toe doorroeren ongeveer een half uur laten sudderen.
  • Laat het mengsel nu afkoelen en verwijder de knoflook.
  • Zodra het afgekoeld is, kun de olie met de pepertjes erin overgieten in de fles of in de kleine flesjes. Desgewenst kun je het mengsel eerst even zeven, zodat er geen grove stukjes in je chili olie overblijven.
  • Je eigen overheerlijke chili olie is klaar voor gebruik! Ga er gelijk mee aan de slag in je eigen keuken of geef hem cadeau! Super origineel en ontzettend smakelijk!
  • Tip: voorzie de fles of flesjes van een etiket met de productiedatum.

Kun je ook niet langer wachten om met dit recept chili olie te gaan maken? Duik dan direct je keuken in, verzamel alles wat je nodig hebt en begin maar! Chili olie maken gaat supersnel en je zult zien en vooral proeven dat jouw eigen chili olie je gerechten nog heerlijker zal maken!

You may also like

Comments are closed here.