houtsoorten voor keuken

Houtsoorten voor keukens: tips voor het kiezen van het perfecte hout 


Dat het uitzoeken van een keuken van hout enorm gewild is, is niet zo gek. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over de keukenkastjes van hout. Ook kiezen veel woningbezitters voor een keuken met een houten aanrechtblad. Hout straalt enorm veel sfeer uit, past haarfijn bij verschillende soorten stijlen en het oogt meteen erg uitnodigend. Maar hoe ga je nu zo goed mogelijk aan de slag met het zoekproces naar een houten keuken? En hoe weet je zeker dat je het beste soort hout kiest? Lees verder en doe alvast wat inspiratie op. 

Investeer altijd in hout dat goed is behandeld en daardoor lang meegaat in de keuken 

Het is zeker geen overbodige luxe om te investeren in een keuken van hoge kwaliteit in een keukenwinkel, bijvoorbeeld tijdens het uitzoeken van een landelijke keuken. Waarom? Je weet dan altijd zeker dat je enkel het beste van het beste in huis haalt. Zo ook de kwaliteit van het hout. Tijdens de productie wordt het goed behandeld, zodat zowel de kastjes als het aanrechtblad bestand zijn tegen veelvuldig gebruik op lange termijn. En hierdoor blijft de keuken mooi, zelfs na jaren intensief gebruik. 

Een enorm breed aanbod het gebied van de kleur van het hout 

Maar ook de kleur van het hout verdient net even wat meer aandacht tijdens het samenstellen van een nieuwe keuken. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer van de keuken. Ga je voor een lichte kleur voor een frisse en eigentijdse uitstraling? Of toch liever een donkere houtsoort voor een rustiek en luxe gevoel? Voor iedere smaak is er altijd volop keus. 

Stem het type hout altijd af op de stijl van de keuken die je met alle plezier in huis haalt 

Maar wist je dat het type hout ook voor een groot deel de door jou gewenste stijl kan versterken? Zo past eikenhout bijvoorbeeld perfect binnen een Scandinavische stijl of een Japandi stijl. En ga je graag voor een robuuste industriële of landelijke look? Dan is Scandinavisch vuren een erg slimme keuze. Om er zeker van te zijn dat je het juiste soort hout in huis haalt, is het een goed idee om je hier uitgebreid over te laten adviseren door een adviseur in een keukenwinkel. Hierdoor sla je de plank nooit mis en haal je een keukenontwerp in huis waar je altijd al van hebt gedroomd. 

You may also like

Comments are closed here.