schone vloer

Zo schoon; om van de grond te eten


Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige installatie. Maar net als bij elke vloer moeten ze regelmatig worden schoongemaakt om er op hun best uit te blijven zien en om hun levensduur te verlengen. In deze blog geven we de beste tips om een laminaatvloer schoon te maken.

Stap 1: Verwijder los vuil en stof

Voordat je begint met schoonmaken, moet je alle losse stukjes vuil en stof van de vloer verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een bezem, stofzuiger of zachte borstel. Zorg ervoor dat je alle hoeken en randen van de kamer schoonmaakt, want vuil kan zich ophopen op plaatsen waar je het misschien niet verwacht.

Stap 2: Gebruik een zachte dweil

Een laminaat vloer mag nooit met een natte dweil worden schoongemaakt. In plaats daarvan moet je een zachte dweil gebruiken die licht vochtig is. Een goede optie is om een microvezeldoek te gebruiken die is bevochtigd met een mild schoonmaakmiddel en water. Je moet er zeker van zijn dat de dweil niet te nat is, omdat overtollig water de vloer kan beschadigen en ervoor kan zorgen dat het laminaat gaat opbollen.

Stap 3: Gebruik een mild schoonmaakmiddel

Bij het schoonmaken van een laminaatvloer is het belangrijk om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken. Sterke schoonmaakmiddelen kunnen de vloer beschadigen en ervoor zorgen dat deze er dof uitziet. Een mengsel van water en azijn is een uitstekende optie om te gebruiken bij het schoonmaken van een laminaatvloer. Voeg gewoon een kopje azijn toe aan een emmer met warm water en gebruik dit mengsel om de vloer te dweilen.

Stap 4: Vermijd overmatig vocht

Zoals eerder vermeld, is het erg belangrijk om te voorkomen dat er te veel vocht op de laminaatvloer terechtkomt. Overmatig vocht kan ervoor zorgen dat het laminaat gaat opbollen en kromtrekken, wat permanente schade aan de vloer kan veroorzaken. Gebruik daarom altijd een licht bevochtigde dweil en zorg ervoor dat je overtollig water meteen opdroogt.

Stap 5: Veeg de vloer droog

Na het dweilen van de vloer moet je deze droogvegen met een droge microvezeldoek. Dit is belangrijk omdat overtollig vocht op de vloer kan blijven zitten en kan leiden tot vlekken en strepen. Veeg de vloer grondig droog en zorg ervoor dat je alle hoeken en randen van de kamer meeneemt.

Stap 6: Gebruik geen schuurmiddelen

Een laminaatvloer moet nooit worden schoongemaakt met schuur middelen of schuursponsjes. Dit kan het oppervlak beschadigen en leiden tot krassen en vlekken. Het gebruik van schurende reinigingsmiddelen kan de beschermlaag van de vloer verwijderen en ervoor zorgen dat deze er na verloop van tijd saai en dof uitziet. Vermijd ook het gebruik van stoomreinigers, omdat het stoom vocht in de vloer kan persen en schade kan veroorzaken.

Stap 7: Houd de vloer droog

Een laminaatvloer kan niet goed tegen vocht, dus zorg ervoor dat je eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk opdroogt. Als er een grote hoeveelheid vloeistof op de vloer terechtkomt, moet je deze zo snel mogelijk opdweilen om te voorkomen dat het laminaat gaat opbollen. Plaats ook viltglijders onder stoelen en meubels om krassen op de vloer te voorkomen.

Stap 8: Onderhoud de vloer regelmatig

Om uw laminaatvloer er op zijn best uit te laten zien, moet je deze regelmatig onderhouden. Dit betekent dat je de vloer minstens een keer per week moet stofzuigen of vegen om los vuil en stof te verwijderen. Je kunt ook een stofzuiger met een zachte borstel gebruiken om te voorkomen dat je krassen op de vloer maakt.

Met de juiste zorg en onderhoud kan jouw laminaatvloer er jarenlang als nieuw uitzien!

You may also like

Comments are closed here.