betoncire vloer

Welke vloer past bij mijn interieurstijl?


Als je een nieuwe vloer gaat aanschaffen zijn er een aantal aspecten waar je goed op moet letten. Niet alleen de materiaalsoort is belangrijk, ook de kleur, het patroon en praktische kenmerken zijn van belang. Zie je door de bomen het bos niet meer? Het kan helpen om een vloer te kiezen op basis van je interieurstijl. Houd je van industrieel, strak en modern of toch van een landelijke stijl? Wij helpen je graag bij het vinden van een vloer die bij jou en je woning past. 

Een industrieel interieur

Komen er veel stoere elementen terug in je huidige interieur? Vind je oude fabriekmeubels helemaal te gek en mogen betonnen accessoires echt niet ontbreken? Dan past de industriële interieurstijl waarschijnlijk het beste bij jou. Het kan een uitdaging zijn om een geschikte vloer voor een industrieel interieur te vinden. Je bent op zoek naar een stoere vloer, maar deze moet je wel voor een lange tijd mooi blijven vinden. Een gietvloer is een vloer met een prachtige uitstraling en is al een hele tijd ontzettend populair in moderne woonhuizen. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en het is zelfs mogelijk om een gietvloer zelf samen te stellen. In de meeste industriële interieurs wordt er gekozen voor een lichtgrijze variant. Een betonlook vloer kan zorgen voor extra dimensie en sfeer. 

betonvloer

Basic: een tijdloos interieur

Een witte basis met veel hout, grijs en wit: klinkt dit een beetje als jouw interieur? Deze stijl noemen we basic en kan ook wel als tijdloos worden gezien. Vloeren die bij deze interieurstijl passen creëren rust, maar stralen tegelijkertijd warmte en gezelligheid uit. Door de neutrale uitstraling kun je de vloer goed combineren met verschillende kleuren en natuurlijke materialen. Kies voor laminaat met een brede plank en creëer een ruimtelijk effect in huis. Wil je de ruimte iets meer karakter geven? Dan is een plank met een donkere kleur een goede keuze. Kijk ook goed naar de kenmerken van de verschillende materialen. Op deze manier kun je een goede keuze maken. 

Landelijk: kies voor een houten vloer

Haal je het liefst buiten naar binnen? En zijn materialen als onbehandeld hout, katoen en linnen echt jouw ding? Dan past de landelijke stijl misschien wel bij je. Om een mooie basis voor je landelijke interieur te creëren, kies je voor een houten vloer. Hout heeft van nature een warme uitstraling en is gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Dit betekent dat je een duurzame keuze maakt. Tegenwoordig zijn er vloersoorten die bijna niet van echt hout zijn te onderscheiden. Zo maken de materialen PVC en laminaat een prachtige houtlook na. Wist je dat de visgraatvloer ook heel goed in een landelijk interieur past? 

Van elke interieurstijl iets

Weet je niet zo goed welke interieurstijl het beste bij jou past? Of vind je eigenlijk alle genoemde stijlen wel leuk? Het is heel goed mogelijk om meerdere stijlen in je interieur te verwerken. In dit geval adviseren we je om voor een tijdloze vloer te kiezen die goed te combineren is met alle interieurstijlen. Kies voor het makkelijke laminaat met een houtlook of houdt de basis rustig met een lichtgrijze gietvloer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je vooral inspireren en maak geen overhaaste beslissingen. 

You may also like

Comments are closed here.