pvcvloeren

PVC vloeren: duurzaam, onderhoudsvriendelijk en stijlvol


Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, is de kans groot dat je al van PVC vloeren hebt gehoord. Deze vloeren zijn de laatste jaren namelijk steeds populairder geworden. Dat is niet zo gek, want PVC vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Wij geven je graag wat meer informatie over waarom PVC vloeren een goede keuze zijn voor jouw woning. 

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een vloerbedekking die gemaakt is van polyvinylchloride (PVC). Dit is een kunststof die stevig en flexibel is. De vloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag zorgt voor bescherming tegen krassen, slijtage en vuil. PVC vloeren zijn ik veel verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor er voor iedere smaak wel geschikt PVC te vinden is.

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren hebben verschillende voordelen. PVC vloeren zijn namelijk…

  • Duurzaam. PVC is stevig en flexibel materiaal dat lang meegaat.
  • Onderhoudsvriendelijk. Je maakt ze erg gemakkelijk schoon met een vochtige doek en een sopje. Daarnaast zijn ze ook water- en krasbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor bijvoorbeeld keukens en badkamers.
  • Geluiddempend. Hierdoor heb je minder last van bijvoorbeeld voetstappen of stoelen die verschoven worden.
  • Geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Ze hebben een lage warmteweerstand, waardoor de warmte snel en efficiënt wordt overgedragen.
  • Stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een PVC vloer is die bij jouw interieur past. 

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Het leggen van een PVC vloer is een specialistisch karwei. Het is daarom verstandig om dit aan een professional over te laten. De ondergrond wordt eerst schoon en egaal gemaakt. Hierna kan de ondervloer gelegd worden. En daarna wordt de PVC vloer ofwel verlijmd of geklikt. Bij verlijmen wordt de vloer rechtstreeks op de ondervloer verlijmd. Dit zorgt voor een strak resultaat. Bij klikken wordt de PVC vloer in elkaar geklikt en zwevend gelegd. Nadat de vloer gelegd is, kan deze worden afgewerkt met plinten.

Met zoveel voordelen van PVC, is het geen wonder dat het zo populair is! Ben jij ook overtuigd? Voor de mooiste PVC vloeren neem je een kijkje bij Bebo Parket.

You may also like

Comments are closed here.