Zo blijven je bloemen mooi bij warm weer


Word jij ook altijd zo vrolijk van een mooi boeket verse bloemen? Als je bloemen in huis hebt, wil je er natuurlijk graag zo lang mogelijk van genieten. Tijdens warme, zomerse dagen hebben jouw bloemen wel wat extra aandacht nodig. Met deze tips blijven je bloemen mooi bij warm weer!

bloemen goed houden

1. Zo blijven je bloemen mooi: geef ze genoeg water

Allereerst is het belangrijk om genoeg water in de vaas te doen. Net als mensen, hebben bloemen wat extra water nodig als het warm is. Het beste is om het water om de dag te verversen. Bij hoge temperaturen verdampt het water sneller. Door je bloemen genoeg water te geven, voorkom je watertekort. Doe ook altijd snijbloemenvoeding in het water. Dikwijls wordt deze voeding bij je bloemen geleverd. Mocht dit niet het geval zijn, kan je snijbloemenvoeding kopen bij de bloemist.

2. Snijd de stelen schuin af

De stelen schuin afsnijden is een van de belangrijkste dingen om te doen als je je bloemen lang mooi wilt houden. Doe dit iedere keer als je je bloemen opnieuw in de vaas zet, bijvoorbeeld nadat je het water hebt ververst. Door de stelen schuin af te snijden, creëer je een verse ‘wond’ waardoor ze het water beter opnemen. 

3. Vermijd direct zonlicht

Denk goed na over de plek waar je jouw boeket zet. Zet je bloemen niet in de felle zon of op een plek waar de zon later op de dag komt. Direct zonlicht is niet goed voor je boeketje. Kies liever voor een beschutte plek waar geen direct zonlicht komt zoals de eettafel of het dressoir.

4. Verhuis je bloemen ‘s nachts

Is het warm in huis? Dan doe je er goed aan om je boeket ‘s nachts te verhuizen naar een koelere plek, bijvoorbeeld de kelder of garage. Daar is het koeler en zo gaat je boeket langer mee. Het is een beetje verhuiswerk, maar zo blijven je bloemen mooi bij warm weer.

bloemen in de zomer goed houden

5. Verwijder lelijke bloemen

Zie je een lelijke bloem in je vaas? Haal deze er dan direct uit. Andere bloemen kunnen hier namelijk last van krijgen en dat wil je natuurlijk niet. Het is wellicht zonde van die ene bloem, maar op die manier blijft de rest van je boeketje wel langer mooi.

6. Zet je boeket uit de tocht

Wanneer het zonnetje volop schijnt, is het heerlijk om alle ramen en deuren in huis tegen elkaar open te zetten. Zo waait het eens lekker door! Echter worden je bloemen hier niet vrolijk van want zij kunnen niet goed tegen tocht. Probeer ze daarom zoveel mogelijk uit de luchtstroom te houden.

7. Kies voor zomerbloemen

Niet alle bloemen zijn even sterk en kunnen goed tegen de warmte. Als je bloemen gaat kopen, denk dan goed na over welke bloemen je kiest. Mocht je geen idee hebben wat geschikte zomerbloemen zijn, kan je advies vragen aan de bloemist. Goede opties zijn alvast zonnebloemen, delphiniums, gladiolen, alstroemeria’s of gerbera’s

bloemen langer goed houden

8. Vermijd de fruitmand

Als laatste raden we aan om je boeket niet naast de fruitmand te zetten. Fruit produceert namelijk ethyleengas waardoor je bloemen sneller verwelken. Dat is natuurlijk zonde. Staan je bloemen naast de fruitmand? Dan is het tijd om een van de twee te verhuizen!

TIP: Wist je trouwens dat je ook makkelijk online bloemen kunt kopen? Hieronder zetten we onze favoriete boeketjes voor de zomer op een rijtje!

You may also like

Comments are closed here.