De garage praktisch indelen: hoe doe je dat op een slimme manier?


Als je een tijdje geen aandacht besteedt aan het netjes houden van de garage, wordt het al snel een grote chaos. De garage is voor veel mensen een plek waar ze alles kwijt willen wat ze liever niet in huis willen hebben. Naast de auto en fietsen (logisch natuurlijk), kan dit van alles zijn. Denk aan oud papier, lege bier- en wijnflessen, schoenen of laarzen, gereedschap en allerlei andere spullen. Wil je het overzicht houden, dan is het aan te raden om alles in de garage goed bij elkaar te leggen en te kiezen voor een praktische en voorspelbare indeling. Hoe je dat slim doet, lees je in de tips hieronder.

1. Zorg voor bepaalde secties in de garage

Maak een thematisch indeling van de garage afgestemd op de doelen die je hebt. Waarvoor wil je jouw garage gebruiken? Denk hierbij aan fietsen stallen, de auto, opbergruimte voor gereedschap of hobbyspullen en/.of een stal plek voor oud papier of lege flessen. Zorg daarbij natuurlijk voor voldoende specifieke kastruimte en planken voor bijvoorbeeld auto-onderdelen als lampjes en zekeringen; verkrijgbaar op de site auto-onderdelen24.nl, schoonmaakspullen voor de auto, motorolie, ruitenwisservloeistof, et cetera. Fietsonderdelen kun je het beste ook een eigen kastje of andere ruimte toebedelen. Verder is het aan te raden om gereedschap goed te sorteren en bijvoorbeeld aan een gereedschapsrek aan de wand op te hangen. Zo houd je overzicht en kun je snel het juiste gereedschap vinden als dat nodig is.

2. Plaats een grote werkbank als je van hobbyen houdt

Veel mensen, met name mannen, vinden het heerlijk om in de garage lekker te gaan hobbyen of klussen. Om te voorkomen dat het een chaos wordt, is het slim om een werkbank in de garage te zetten die speciaal bedoeld is voor hobbyspullen en gereedschappen. Ben je veel met hout of metaal bezig, maak hiervoor dan aparte bakken om dit materiaal in op te slaan.

3. Stal de fietsen op een slimme manier

Fietsen stallen in de garage is altijd een heikel punt. Heren- en damesfietsen, maar zeker ook kinderfietsen, nemen veel ruimte in beslag die je eigenlijk niet kunt missen om jouw auto te stallen. Gelukkig zijn hier slimme oplossingen voor. Zo kun je jouw fiets ophangen aan hangijzers die speciaal hiervoor ontworpen zijn. Veelgebruikt zijn ook bevestigingshaken aan de muur, waar je jouw fiets aan op kunt hangen. Dat is nog eens gemakkelijk ruimte besparen!  

You may also like

Comments are closed here.