Zet je visite heerlijk in het zonnetje met lekkere koffie


Wanneer iemand op visite komt wil je natuurlijk je gasten goed verzorgen met lekker drinken en een versnapering. Koffie is daarbij een zeer populaire keuze, maar hoe zorg jij ervoor dat je gasten echt blij worden van jouw koffie?

Ga voor koffiebonen

Een machine die werkt met koffiepads komt het meest voor in de huishoudens, maar zijn eigenlijk niet echt bijzonder qua smaak. Wanneer je een volle, rijkere smaak wilt, dan kan je het luxer aanpakken met een (automatische) koffiemachine die gebruik maakt van koffiebonen. Hier proef je al een flink verschil met de goedkopere koffievarianten. Hier betaal je uiteraard wel een hogere prijs voor, de machines zijn duur. Koffiebonen zijn daarnaast ook prijziger dan koffiepads.

Espresso of andere rijke smaak

Qua koffiesoorten heb je erg veel keuzes. Niet elke koffiemachine heeft dezelfde keuzes, bedenk dus wat jij belangrijk vindt om te geven aan je gasten. Een espresso zorgt voor een diepe, donkere smaak voor de liefhebber. Maar je kunt ook gaan voor een cappuccino voor die lekkere zoete smaak dankzij de melk. Je kunt de cappuccino zelfs nog beter maken door gebruik te maken van een melkopschuimer. Je kunt melkopschuimers kopen die heerlijk melkschuim bereiden. Dit gebeurt automatisch waardoor jij weer meer tijd overhoud om met je visite door te brengen. Melkopschuimers zijn meestal leuker voor de portemonnee en zorgen voor die extra lekkere melklaag in de koffie.

Op de ouderwetse manier

Natuurlijk kan je ook koffie bereiden op de oude manier: dit betekent met een koffiezetter een volle koffiepot maken waardoor je makkelijk meermaals je gasten kunt voorzien van warme koffie. Dit is zeker makkelijk bij grotere feestjes waarbij je niet constant bezig wilt zijn met koffie zetten.

De sterke variant

Je kunt het ook eens over een andere boeg gooien: ga voor een sterke Irish coffee. Een intense koffie met sterke bite die goed is tijdens de late uurtjes. Het zal een knus en warm gevoel geven.

Vergeet niet de versnaperingen

Natuurlijk is een rondje koffie niet compleet zonder de lekkere versnaperingen. Doe er iets bij als een stroopwafel of andere lekkernijen. Zo wordt het nog eens extra gezellig aan tafel.   

You may also like

Comments are closed here.