verschillende keukenopstellingen

Verschillende keukenopstellingen: kies de keukenopstelling die het beste past bij jouw woning!


Wil je binnenkort een nieuwe keuken gaan kopen? Dan heb je enorm veel keuze. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige standaard keuken, die je snel en voordelig kunt laten plaatsen door bekende meubelgiganten. Het nadeel hiervan is dat ze weinig origineel zijn en dat de kwaliteit soms wat minder is. Uiteindelijk doe je met zo’n keuken vaak niet zo lang. Ga jij voor de hoogste kwaliteit bij de aanschaf van jouw nieuwe keuken? Dan is een maatwerk keuken de ideale keuze. Je kunt zelf bepalen welke keukenopstelling je creëert, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte.

L-vormige of U-vormige keuken

De L-vormige keukenopstelling is ontzettend populair en dat heeft een eenvoudige reden: hij past perfect in vrijwel alle Nederlandse woningen. In deze keuken worden twee zijden volledig benut. In de hoek, waar twee werkvlakken samenkomen, kun je een praktische hoekkast laten plaatsen. Zo maak je het meeste van de beschikbare ruimte. Een variant van de L-vormige keuken is de hoekkeuken. Je kunt ook kiezen voor een U-vormige keuken. Hierbij worden drie zijden geheel benut en heb je plaats voor nog meer apparatuur. Ook heb je vaak een veel groter werkblad, wat ideaal is als je graag bakt of uitgebreid kookt.

Rechte keuken

Woon je in een appartement of heeft je huis maar een kleine keukenruimte? Dan is een rechte keuken een goede keuze. Het werkblad en alle apparaten worden in één overzichtelijke kolom geplaatst. Zo blijft er voldoende loopruimte over en blijf je een ruimtelijk gevoel houden. Om je rechte keuken zo praktisch mogelijk in te delen, kun je kiezen voor extra elementen op hoogte, zoals kastjes of een aantal planken.

Parallel keuken

In kleinere ruimtes kun je ook kiezen voor een zogeheten parallel keuken. Deze bestaat uit twee blokken die tegenover elkaar staan. Je kunt er één tegen de wand en één vrij in de ruimte zetten, maar je kunt ook kiezen voor een keukenopstelling waarbij beide blokken tegen een wand gezet worden. Zo is je keuken altijd groot genoeg om fijn te kunnen werken, maar neemt hij niet al te veel plek in, die vervolgens ten koste gaat van je woonkamer.

Maatwerk keuken met kookeiland

Ga je zelf een nieuwe keuken ontwerpen? Dan kun je in verschillende keukenopstellingen ook een kookeiland toevoegen. Dit is niet alleen ontzettend praktisch, maar zorgt ook voor een mooie verbinding tussen de keuken en de rest van je woning. Je kunt kiezen voor een kookeiland in precies dezelfde kleurstelling als je keuken, maar een accentkleur is natuurlijk ook altijd mogelijk.

You may also like

Comments are closed here.