kleine keuken

Jouw kleine keuken inrichten


Wanneer je inspiratie op gaat doen voor je nieuwe keuken, bijvoorbeeld op Pinterest of social media, komen vaak de grootste keukens voorbij. Maar niet iedereen heeft natuurlijk plek voor zo’n grote keukenopstelling. Het kan dan ook best moeilijk zijn om een kleine keuken in te richten. Wij geven je daarom tips.

Bepaal je wensen

Voordat je de keuken daadwerkelijk gaat samenstellen is het goed om je wensen en behoeften te bepalen. Wanneer je een kleine keuken hebt, wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk in te richten. Als je je wensen in kaart brengt, heb je een goed overzicht van welke elementen je nieuwe keuken moet worden voorzien. Misschien kom je er bijvoorbeeld achter dat je geen aparte oven en magnetron nodig hebt, maar dat een combi-oven voldoende is. Dan scheelt dit toch weer ruimte. Of misschien heb je wel heel weinig vaat en volstaat een kleinere vaatwasser ook wel.

Ga voor praktisch

Je nieuwe keuken moet natuurlijk helemaal de stijl hebben die bij je past. Maar het is ook fijn als je nieuwe keuken praktisch is, zeker als de ruimte wat kleiner is. Kies daarom voor een keukenopstelling die praktisch en functioneel is. Zo is een keuken met eiland prachtig, maar in een kleine ruimte is het meestal niet heel praktisch. Opstellingen die goed passen bij een kleine keuken zijn bijvoorbeeld de L-keuken, parallel keuken en de rechte keuken. Deze opstellingen nemen allemaal relatief weinig ruimte in beslag, maar bieden wel veel werk- en opbergruimte. Perfect voor een kleine keuken!

Slim omgaan met opbergruimte

Een rommelige keuken oogt vaak kleiner dan een opgeruimde keuken. Ondanks dat jouw keuken wat kleiner is, wil je er wel al je spullen in kwijt kunnen. Ga daarom slim om met de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met bovenkasten of een hoge kastenwand. Bovenkasten kunnen er soms voor zorgen dat de keuken kleiner of vol oogt. Dan kun je ook kiezen voor wat ondiepere kasten of de kasten maar in een deel van de keuken plaatsen. Daarnaast zijn er allerlei verschillende lade-indelingen en bestekbakken die ervoor zorgen dat je al je spullen netjes kunt opbergen. Het voordeel hiervan: deze indelingen en bakken nemen geen extra ruimte in beslag!

Kleuren voor een kleine keuken

Iedere kleur heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Donkere kleuren zorgen er bijvoorbeeld voor dat een keuken warm en sfeervol oogt, maar kunnen er daarnaast ook voor zorgen dat de ruimte er kleiner uitziet. Bij een kleine keuken kun je daarom het beste voor lichte kleuren kiezen. De keuken oogt dan optisch groter. Je kunt dit niet alleen doorvoeren in de fronten en het werkblad, maar ook in de achterwand en andere wanden in de ruimte. Zo oogt je keuken weer een stukje groter.

Laat je adviseren

Wanneer je graag wat meer informatie en advies wil over het inrichten van je kleine keuken, kun je altijd een bezoek brengen aan een keukenwinkel. Daar werken vaak deskundige adviseurs die al vele keukens hebben samengesteld en gerealiseerd. Zij zullen je wensen in kaart brengen en aan de hand daarvan je adviseren over de perfecte inrichting van jouw kleine keuken.

You may also like

Comments are closed here.