Waarom extra breed laminaat kiezen?


De vloer die je kiest voor je woning is één van de meest belangrijkste keuzes. Wanneer je een kamer binnenkomt, valt de vloer immers meteen op. Het is niet alleen belangrijk dat die vloer er mooi uitziet, maar hij moet ook passen bij je levensstijl en gemakkelijk te onderhouden zijn. In dat geval is laminaat een populaire en verstandige keuze. Op dit moment is extra breed laminaat ontzettend hip. Hieronder zetten we zeven voordelen van extra breed laminaat op een rijtje!

1. Extra breed laminaat laat een ruimte groter lijken

Een laminaatvloer met brede planken ziet er heel mooi uit maar het laat de ruimte ook optisch groter lijken. Daarnaast heeft breed laminaat minder groeven en naden. Wanneer je ook nog eens kiest voor lange planken, dan creëer je hierdoor een ruimtelijk effect waardoor de kamer groter lijkt. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer hebt! 

2. Verkrijgbaar in diverse kleuren en motieven

Laminaat, en dus ook de brede variant, is in allerlei kleuren en (hout)motieven verkrijgbaar. Tegenwoordig is breed laminaat van goede kwaliteit nauwelijks te onderscheiden van een echt houten vloer met brede planken. Bovendien zijn er ook laminaatvloeren met een matte finish. Wanneer je voor een vloer in een iets lichtere kleur kiest, dan laat je de ruimte ook meteen een stuk groter lijken. Hier kan je meer lezen over de verschillende soorten laminaat vloeren

Waarom extra breed laminaat kiezen

3. Zelf laminaat leggen is makkelijk

Als je een beetje handig bent, kan je perfect zelf laminaat leggen. Wanneer je voor brede planken kiest, dan heb je minder planken nodig voor hetzelfde oppervlak. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en werk waardoor je een stuk vroeger klaar bent. Een bijkomend voordeel is dat een laminaatvloer eenvoudig over een bestaande vloer te leggen is. Je hoeft dus niet alles uit te breken. 

4. Laminaat is goedkoper dan andere harde vloeren

Een laminaatvloer is in aankoop goedkoper dan de meeste andere harde vloersoorten. Uiteraard is er wel een verschil in kwaliteit en levensduur. De hardheid van de bovenlaag van het laminaat wordt aangegeven door middel van de AC-klasse, ook Abrasion Class genoemd. Hoe hoger de AC-waarde, hoe beter en slijtvaster de vloer is. Voor intens huishoudelijk gebruik is een AC-4 klasse perfect.

5. Het is gemakkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van een laminaatvloer is dat deze niet om de zoveel jaar moet geschuurd en gelakt worden. In tegenstelling tot een echte houten vloer. Dit scheelt je flink in de kosten! Daarnaast is laminaat kleurvast en zal de kleur niet vervagen of verbleken, in tegenstelling tot echt hout of vloerbedekking.

6. Ideaal met huisdieren en kinderen

Een laminaatvloer is ideaal voor als je kinderen en/of huisdieren hebt. Je hoeft immers niet bang te zijn voor krassen, vlekken of haren want deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden. Mocht je je hier toch zorgen over maken, dan is waterbestendig laminaat wellicht iets voor jou.

Waarom breed laminaat kiezen

7. Onschadelijk voor het milieu

Tenslotte is (breed) laminaat niet schadelijk voor het milieu. Vandaag de dag wordt er veel aandacht besteed aan hoe duurzaam materialen zijn. Met een laminaatvloer ben je helemaal mee met deze trend! Laminaat wordt namelijk gemaakt van samengeperste houtsnippers. Hiervoor wordt vooral gebruik gemaakt van gerecycled hout. Op het eind van de levenscyclus wordt laminaat verwerkt tot onschadelijk restafval. Als je voor een laminaatvloer kiest, dan draag je dus ook jouw steentje bij aan het milieu. Mooi, toch?

You may also like

Comments are closed here.