verschillende soorten laminaat vloeren

Verschillende soorten laminaat vloeren


Wat zijn de voordelen van laminaat vloeren?

Laminaat is een vloertype met veel voordelige eigenschappen. Wilt u een nieuwe vloer maar twijfelt u tussen laminaat of een ander type vloer? Wellicht helpen de volgende voordelen van laminaat u op weg. 

Nauwelijks te onderscheiden van echt hout

Een vloer is nogal bepalend voor de sfeer van uw interieur. Neem daarom de tijd om tot een passende laminaat vloer te komen. Laminaat is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, structuren en designs. Dankzij hoogwaardige druktechnieken is de coating van veel laminaat vloeren nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Wat uw interieurstijl ook is, er is altijd wel een geschikte vloer laminaat te vinden. 

Lange levensduur

Laminaat heeft als grote voordeel een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft het een lange levensduur en is er geen grote onderhoudsbeurt nodig. Uiteraard zijn er wel verschillende soorten laminaat vloeren. Hoe dikker de coating, hoe beter de kwaliteit. 

keuze laminaat vloeren

Zelf leggen

Ook als het aankomt op het leggen van uw vloer is laminaat een vloertype die u makkelijk zelf kunt leggen. Zorg eenvoudigweg dat de eerste plank recht ligt, zodat u op andere plekken geen scheve bedoening krijgt. Een andere belangrijke tip: investeer in een goede ondervloer! 

Onderhoud

Een laminaat vloer houdt u het langst mooi door vuil regelmatig te verwijderen met een stofzuiger of wisser. Daarnaast is het voldoende als u de vloer een keer per maand dweilt met een laminaatreiniger. Als u zware meubels heeft, gebruik dan vilten doppen om beschadiging te voorkomen. Door een inloopmat te gebruiken, houdt u het meeste vuil tegen. 

Type laminaat vloeren

Prima idee dus, een laminaat vloer. Maar welke verschillende soorten laminaat vloeren zijn er eigenlijk? Om te beginnen is er het zogenaamde standaard laminaat met de mooie houten look. Tegenwoordig is deze vloersoort echter niet zo standaard meer, gezien de keuze laminaat vloeren zeer uitgebreid is in zowel kleur als design. 

Voordelige keuze laminaat vloeren

Naast de natuurlijke uitstraling en het onderhoudsgemak kunt u denken aan de volgende voordelen: 

  • Geschikt op elke ondergrond 
  • Prima te gebruiken bij vloerverwarming
  • Makkelijk om te verhuizen

Kunststof laminaat

Kunststof laminaat is behoorlijk in opkomst dankzij de vele voordelen die kunststof met zich meebrengt. Door de beschermende coating zijn deze vloeren bestand tegen krassen, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Vloer laminaat van kunststof heeft daarnaast als voordeel dat het zeer geluiddempend is. 

Met of zonder v-groef

Er zijn ook type laminaat vloeren met gleuf. Dit wordt ook wel een v-groef genoemd. Door deze groeven lijkt het net iets meer alsof u een luxe houten vloer hebt. Toch liever een strakke vloer, kies dan voor laminaat zonder v-groef.

You may also like

Comments are closed here.