badkamer vloer

Vloeren die geschikt zijn voor in de badkamer


Is jouw huidige vloer op de badkamer aan vervanging toe of ben je er simpelweg op uitgekeken? Dan kan je op zoek gaan naar een nieuwe vloer. Dit kan een hele zoektocht zijn, omdat er een groot aanbod is aan badkamervloeren. Ook zitten er bepaalde eisen aan een vloer in de badkamer. De vloer moet natuurlijk goed tegen vocht kunnen en niet gelijk beschadigen als het nat wordt. Daarnaast moet het prettig aanvoelen en makkelijk schoon te maken zijn. Ben je benieuwd welke vloeren geschikt zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Tegels

Tegels zijn al jarenlang populair voor in de badkamer. Er zijn veel soorten kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar en tegels kunnen goed tegen vocht. Als de tegels vochtig worden trekt het water niet in de tegels, maar blijft het water erop liggen. Hierdoor kan de vloer niet beschadigen als het in aanraking komt met water. Ook zijn tegels erg goed schoon te maken met water en schoonmaakmiddel. Doordat de tegels erg sterk zijn, kunnen ze tegen al het schoonmaakmiddel. Hierbij hoef je dus niet bang te zijn om de tegels te beschadigen. Het nadeel aan tegels is dat de tegels erg koud aan kunnen voelen. Het is mogelijk om onder de tegels vloerverwarming aan te leggen, maar het wordt erg duur als de verwarming steeds aan staat. 

PVC

Naast tegels, is PVC ook een goede optie voor in de badkamer. PVC kan namelijk goed tegen vocht en de vloer zal daar niet door beschadigen. Het voordeel aan PVC is dat het warm en zacht aanvoelt, in tegenstelling tot de tegels. Het is belangrijk om onder het PVC een goede onderlaag te leggen, zodat het water niet onder het PVC kan komen. Een ander voordeel aan PVC is dat het verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Zo zit er altijd een variant bij die bij het interieur van jouw badkamer past. Je kunt er ook voor kiezen om de stroken PVC in een visgraatmotief of Hongaarse punt te laten leggen. Dit zorgt voor een chique en luxe uitstraling in de badkamer. 

Laat je adviseren 

Ben je enthousiast geworden over een tegel of PVC vloer? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en laat je inspireren. Deze partij heeft een groot aanbod aan allerlei vloeren. Heb je een vraag over een PVC vloer badkamer of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

You may also like

Comments are closed here.