leuke badkameromgeving voor kinderen

Zo creëer je een kindvriendelijke badkamer


De gemiddelde badkamer is niet per definitie een kindvriendelijke badkamer. Zowel op het gebied van veiligheid als aantrekkelijkheid is er vaak ruimte voor verbetering. Kinderen brengen een deel van hun tijd door in deze ruimte, dus je wilt graag dat ze zich er fijn voelen en dat het veilig voor ze is.

Het goede nieuws is dat je met een beetje creativiteit je badkamer heel gemakkelijk kunt omtoveren in een veilige en tegelijkertijd leuke badkamer omgeving voor kinderen te creëren. Hieronder vind je leuke ideeën om je badkamer om te toveren tot een plek waar kinderen graag willen zijn.

Handige ideeën voor een kindvriendelijke badkamer

Kleurgebruik

Door wat kleur toe te voegen kun je op een simpele manier een leuke badkamer omgeving voor kinderen creëren. Kies bij het ontwerpen en inrichten van je badkamer voor heldere kleuren. Denk hierbij aan kleurrijke tegels, zelfklevende muurstickers en vrolijke douchegordijnen.

Antislip

Niet alleen kleintjes, maar ook volwassenen kunnen snel uitglijden op een natte badkamervloer. Zorg voor antislipmatten in bad en/of douche. Er zijn vrolijke antislip stickers verkrijgbaar in vormen en kleuren die er aantrekkelijk uitzien voor kinderen.

kindvriendelijke badkamer

Kranen

In een kindvriendelijke badkamer bestaat uiteraard geen verbrandingsgevaar. Kies daarom voor thermostaatkranen met een temperatuurregelaar. Hiermee voorkom je dat kinderen zich per ongeluk kunnen verbranden aan te warm water.

Douchekop

Met een afneembare douchekop maakt het een stuk makkelijker om kinderen te wassen. Met de douchekop in de hand kun je de straal beter richten. Hiermee kun je zeep en shampoo veel makkelijker afspoelen.

Handgrepen

Zorg ervoor dat eventuele handgrepen op een hoogte gemonteerd worden die kinderen kunnen gebruiken bij het in- en uitstappen.

Opstapje

Voor kinderen zijn het toilet en de wasbak vaak te hoog. Een opstapje mag dan ook zeker niet ontbreken in een kindvriendelijke badkamer. Kies hierbij voor een opstapje met een antisliplaag aan de bovenkant.

Badkamerkastjes op slot

Gekleurde pillen zien er voor kinderen uit als snoepjes. Bewaar je je medicijnen en/of schoonmaakmiddelen in je badkamer? Stop deze in een hoger geplaatst kastje, zodat kinderen er niet bij kunnen komen. Of nog beter: plaats een kinderslot op deze kastjes. Op die manier kunnen kleine handjes deze kastjes niet zomaar openmaken. Bewaar ook scheerartikelen, nagelschaartjes en tandenstokers buiten bereik van kinderen.

Deurslot

Vrijwel alle badkamerdeuren kunnen op slot. Het risico hiervan is dat je kind zichzelf opsluit in de badkamer. Om dit te voorkomen kun je het slot verwijderen of tijdelijk onbruikbaar maken. Ook kun je ervoor zorgen dat je het slot aan de buitenkant makkelijk open kunt maken.

Speelgoed

In een kindvriendelijke badkamer mag natuurlijk ook gespeeld worden! Kies voor badspeelgoed zoals watervaste boekjes, een badeendje en badkamer krijtjes. Ook een bellenblaas is erg leuk voor in de badkamer.

Muziek

Houd je kind van muziek? Met een waterproof bluetooth speaker maak je van het badderen een feest. Met zo’n speaker kun je ook muziekjes afspelen die helpen bij het tandenpoetsen.

Eigen spulletjes

Kinderen vinden het leuk om eigen spulletjes te hebben. Bijvoorbeeld een eigen handdoek met hun naam erop. Of speciaal badschuim voor kinderen in een leuke gekleurde fles.

Tot slot

Het ontwerpen van een leuke badkamer omgeving voor kinderen is niet alleen leuk om te doen, maar ook erg dankbaar werk. Met een paar kleine aanpassingen zorg je voor meer veiligheid én plezier in je eigen badkamer.

You may also like

Comments are closed here.